Hieno ja vaikuttava tarina.

17.5.2003 17:26

Arvioitu elokuva

Alkuperäinen nimi:Papillon
Valmistusvuosi:1973
Pituus:149 min

Tämä on kertomus miehestä nimeltä Papillon (Steve McQueen). Hän joutuu vankilaan syyttömänä ja joutuu Ranskan Guayanaan vankilaan (kyseessä taisi olla Pirunsaaren vankila). Siellä hän tapaa uuden kaverin, Dustin Hoffmanin esittämän Louis Degan, jolla on perse täynnä rahaa. Sitten kuvataan erilaisia kohtauksia vankilasta ja pakoyrityksiä.

Vankilaleffat ovat aina kolahtaneet minuun, eikä tämäkään ollut mikään poikkeus. Tarina muuttuu välillä jopa seikkailupläjäykseksi. Välillä on kyse jopa aika rankastakin jutusta. Tämä perustuu Henri Charrièren omaelämäkertaan Vanki nimeltä Papillon. Yleensähän kirja leffa, mutta tätä en ole lukenut, niin on aika paha verrata. Joka tapauksessa leffa on hieno ja vaikuttava tarina. Vaikka kyseessä onkin vankilajuttu, niin silti väkivaltaa ei ole kovinkaan paljon. Odotin leffasta kieltämättä hieman väkivaltaisempaa, mutta ihan hyvä näinkin.

Papillonia esittää mahtava Steve McQuuen ja Dustin Hoffman näyttelee loistavasti Louis Degoa. Ohjaajan pallilla istuu mies nimeltä Frankilin J. Schaffer. Enpä ole hänestä koskaan aikaisemmin kuullut, mutta silti jätkä onnistuu erinomaisesti.

Tämä pläjäys kannattaa ehdottomasti katsoa, jos sinulla on vain mahdollisuus. Tämä on jo nyt legendaarinen klassikko.

Arvosteltu: 17.05.2003

Lisää luettavaa