Bean - äärimmäinen katastrofielokuva (1997)

Alkuperäinen nimi: Bean
Mr. Bean (Rowan Atkinson) matkustaa taidemuseon edustajana Iso-Britanniasta Yhdysvaltoihin ja onnistuttuaan tuhoamaan niin kalliin taideteoksen kuin paikallisen Davidin (Peter MacNicol) perhesuhteetkin hän joutuu pian korjailemaan aiheuttamiaan vahinkoja.
- Ensi-ilta: 29.08.1997
- Mel Smith (I)
- Richard Curtis, Robin Driscoll, Rowan Atkinson
- Burt Reynolds, John Mills, Pamela Reed, Peter MacNicol, Rowan Atkinson
- Iso-Britannia, USA
- englanti
Arvostelut
TV:stä tuttuja helmiä uudelleen filmattuna.
Mr. Bean on sarjana viiden tähden brittihuumoria. Arkipäivän puuhissa itseensä aina jollain tapaa pulaan saava, Rowan Atkinsonin hupaisasti esittämä hahmo muutettiin elokuvaksi, jossa matkataan Amerikkaan ja tuhotaan kuuluisa taulu. Miten tällainen loistava TV-sarja muokkautuu elokuvaksi?
Juonellisesti Bean on sarjan nähneelle jokseenkin pitkästyttävä. Leffaan on ujutettu monia TV:stä tuttuja helmiä uudelleen filmattuna. Vanhat konstit toki ovat viihdyttäviä, mutta uutta materiaalia olisi mieluusti saanut olla enemmänkin. Pääteema liikkuu Taiteilijan äiti-maalauksen tuhoamisen ja siitä koituneiden seurausten setvimisessä, mikä toimii melko hyvin - ja välillä peräti naurattaa. Mikään ei kuitenkaan elokuvan aikana reväyttänyt nauruhermojani yhtä pahasti kuin itse sarja.
Rowan Atkinson tekee mainiota työtä, Beanhän on Bean missä vain. Kuminaamailmeilyllään naurattava päärooli pelastaa paljon. Peter MacNicol on onnistunut epätoivoisena Davidinä, joka yrittää säilyttää työpaikkansa ja perheensä. Näyttelijäkasti tekee yleensäkin hyvää työtä, joskin teinipoika Kevin (Andrew Lawrence) ärsyttää liikaa ja väärällä tavalla. Tämä oli tosin osaksi käsikirjoituksenkin syytä.
Niin kovasti kuin Herra Bean onkin maailmaa naurattanut, leffa on sen huonointa antia. Ei kyseessä ole mikään katastrofi elokuvaksi, mutta reippaasti enemmän olin siltä odottanut.

Pingutyyppi
Ylläpitäjä , 247 arvostelua
Arvosteltu: 11.01.2003
Katsottu: VHS
Saman kategorian TOP-leffoja
Suosituksia
Arvostelut
Leffa on onneksi rakennettu vähäsanaisen päähenkilön ympärille, sillä muuten leffa on mitään sanomaton.
Boy From Shadows 08.09.2008 19:26
Vaikka herra Rowan Atkinsonin vuorosanat jäävät lukumääräisesti vähäiseksi, hän on ehdottomasti elokuvan sielu.
Chinook 10.11.2013 02:49
TV:stä tuttuja helmiä uudelleen filmattuna.
Pingutyyppi 11.01.2003 13:31
Joku