Yksi 2005 vuoden parhaita elokuvia ja kauneimpia sci-fi -elokuvia vuosiin.

21.8.2005 13:53

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:The Island
Valmistusvuosi:2005
Pituus:138 min

Tämän vuoden ehkä kovin sci-fi pläjäys on täällä. Syvällisiä filosofisia ja moraalisia mietteitä tarjoileva scifi-eepos The Island on mahtava sekoitus sci-fiä, toimintaa ja draamaa.

Laitoksen kloonit elävät kuin karanteenissa olevat bakteerit, mutta kahden päähahmon ympärille onnistutaan jo moisissa ympäristöissä luomaan hyvät kemiat ja toimiva persoona. Laitos on mielenkiintoinen ja alku meneekin nopeasti sen toimintaa seuratessa. Juoni kehittyy alussa vahvasti luoden hyvän pohjan loppupuolella tulevalle toiminnalle. Hauskaa elokuvassa on todellakin jo aiemmin täällä mainittu kloonien hieman vähäisempi tietoisuus normaalista ihmisistä, ja huumoria on muutenkin saatu sulautettua mukaan joihinkin sopiviin paikkoihin.

Sitten tuleekin toiminta; Michael Bay paukuttaa samaan tahtiin kun Bad Boys II:ssa ja päihittää entisen parhaimman takaa-ajokohtauksensa, ensin mennään autoilla ja kovaa, sitten lennetään korkeuksissa omalaatuisilla ilmaskoottereilla ja lopuksi pamautetaan kumoon vielä pilvenpiirtäjäkin. Efektit ovat IL&M tekemiä, ja tämä porukka se ei ikinä petä, ne hiovat täydellisyyttä eikä CGI-shoteista meinaa huomata edes eroa.

Näyttelijät tekevät hienoa työtä niin normaaleissa kuin futuristisissa CGI-ympäristöissä. Parhaan suorituksen vääntää Ewan McGregor joka todistaa olevansa todella laadukas näyttelijä, hyvin tuntui onnistuvan itseään vastaan näytteleminen myös. Scarlett Johansson on kaunista katseltavaa, eikä hänen roolisuorituksessakaan ole mitään moitittavaa. Sean Bean hoitaa hommansa asiallisesti, ja pahiksen rooliin hän tuntuu aina sopivan hyvin. Vielä Djimon Hounsou pakettiin mukaan tehokkaana kyttänä ja homma on valmis, roolihahmon päättäväisyys loistaa valkokankaalla loppuhetkillä.

Kuten jo mainittua filosofisia ja moraalisia mietteitä elokuvasta löytyy, ja teemoja voi pitää hyvinkin ahdistavana koska realistiseltahan tarina kuulostaa pidemmän päälle mietittynä. Ja vuosi 2019 sopi hyvin, kerrankin laitettiin luvut suhteellisen alas joka toi jotenkin jännitystä lisää.

Kaikenkaikkiaan The Island on erittäin onnistunut sci-fi eepos joka todistaa että Michael Bay osaa tehdä muutakin kuin aivot narikkaan- toimintaa. Yksi 2005 vuoden parhaita elokuvia ja kauneimpia sci-fi -elokuvia vuosiin. Tässä elokuvassa on jotain jokaiselle, bravo.

nimimerkki: mud

Arvosteltu: 21.08.2005

Lisää luettavaa