Leffa voi silti olla erittäin turhaa roskaa.

3.6.2003 21:11

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Snake Eyes
Valmistusvuosi:1998
Pituus:92 min

Brian De Palman nimi tuli minulle tutuksi kovista ja hienoista toimintatrillerestä kuten Lahjomattomat ja Vaarallinen tehtävä. Hän onnistui niissä, mutta Snake Eyesissa hän mokaa ja pahasti. Tämä on hyvä esimerkki siitä, että vaikka leffassa olisi hyvät näyttelijät ja loistava ohjaaja niin leffa voi silti olla erittäin turhaa roskaa.

Nicolas Cagen esittämä korruptoitunut kyttä Rick Santoro on katsomassa nyrkkeilymatsia. Yllättäen USA:n puolustusministeri ammutaan. Sitten hän rupeaa selvittämään outoa murhaa ja saa selville mitä käsittämättömimpiä asioita.

Tämän tarkoitus on varmasti olla mestariteos, mutta onkin pelkkä tyhjänpäiväinen trilleri. Pläjäyksen ongelmana on saman asian jahuhaminen. Alun nyrkkeilyottelu nähdään ainakin viisi kertaa uusintana. Elokuvan aikana ei oikein tapahdu mitään kovin kiinnostavaa paitsi mitä nyt pari juonen käännettä. Toimintaakaan ei juurikaan ole havaittavissa.

Näyttelijöiden puolesta homma ainakin toimii. Mitä nyt Cage vähän ylinäyttelee, mutta se vähenee leffan päästyä käyntiin ja samalla muuttuu äijänkin luonne. Jostain syystä pidän Gary Sinisesta erittäin paljon. Hänen roolisuorituksensa Santoron kaverina onkin ehkä parasta koko leffassa.

Joka tapauksessa kyse ei ole mistään kovin hyvästä leffasta. Kerran katsotaan ja sitten unohdetaan. Sellainen leffa Snake Eyes on. Toista katselukertaa en varmaan koskaan tule edes harkitsemaan. Pisteet tuleekin näyttelijöille ja ohjaajalle. Tämän jälkeen Brian De Palma ohjasi Operaatio Marsin, joka osottautui myös aika pettymykseksi.

Arvosteltu: 03.06.2003

Lisää luettavaa