Netflixin tuore leffalisäys nauttii vähemmän mairittelevaa kunniaa

10.6.2020 21:19

Suoratoistopalveluilla on paljon hyvää valikoimaa myös kesäpäivien ratoksi. Erilaisia top10- listoja käyttämällä uutta katsottavaa pitäisi löytyä kätevästi, mutta jos törmäät leffaan nimeltä The Last Days of American Crime, kannattaa sen katsomista harkita vähän pidempään.

Netflixin tarjontaan tämän kuun alussa ilmestynyt toimintaleffa on saanut paljon nostetta palvelun katsotuimpien listoilla eri maissa. The Last Days of American Crime kertoo lähitulevaisuudesta, jossa Yhdysvaltain hallitus on saanut haltuunsa erityisen radiosignaalilaitteen. Signaali vaikuttaa rikollisten aivoihin niin, etteivät nämä kykene tekemään pahojaan. Elokuvan ohjaajana on toiminut ranskalainen Oliver Megaton (mm. Taken 2) ja sen näyttelijäkaartista löytyvät mm. rikosleffa Funny Gamesin Michael Pitt, District 9 -tieteisleffasta tuttu Sharlto Copley ja Star Wars: The Force Awakensissa nähty Anna Brewster.

Rotten Tomatoes -sivuston mittarin mukaan leffan nähneet arvostelijat ovat kuitenkin näyttäneet rainalle pelkkää peukkua alaspäin: Tätä kirjoittaessa elokuvan tuoreusprosentiksi on muodostunut pyöreä nolla, eli mädän löyhkä on sen ympärillä sankka, vaikkei vielä ole edes nk. mätäkuu. Muu yleisö on toki ollut hieman suopeampi leffalle, sillä yleisöarvioiden kautta muodostettu tuoreusluku on 27 %. Tässä The Last Days of American Crime häviää silti John Travoltan parjatulle mafialeffa Gottille, jolle kriitikot ovat antaneet niin ikään haisevan 0 %:n tuoreusluvun, mutta muu yleisö sentään ymmärtäväisemmän 46 %.

 

Lähteet: CinemaBlend, Rotten Tomatoes, Forbes

Kuva: Netlfix/The Last Days of American Crime, 2020

Lisää luettavaa