Nämä leffat jäävät pois valkokankailta teatterien ja studion vihoitellessa

Viihdeyhtiö NBC Universal tiedotti maaliskuussa julkaisevansa poikkeuksellisesti Trolls: Maailmankiertue -animaatioelokuvansa verkossa. Tavanomaisesti isojen studioiden ensi-illat on nähty ensin elokuvateattereissa, ja vasta muutaman kuukauden viiveen jälkeen muissa levityskanavissa, mutta koronavirusepidemian takia studio päätti rikkoa perinteitä.

Nyt n. 100 miljoonaa dollaria Trolls: Maailmankiertueella tahkonneen Universalin päätöstä ei purematta nielty, sillä kuluneella viikolla elokuvateatterijätti AMC ilmoitti, ettei se teatteriensa avautuessa enää huoli tämän studion elokuvia valkokankailleen missään päin maailmaa. AMC:n ilmoituksen voi tulkita koskevan myös Finnkinoa, mikä kuuluu AMC:n omistaman Odeon Cinemas Groupin alaisuuteen. Toinen suurketju, mm. Britanniassa ja Puolassa toimiva Cineworld, on seurannut AMC:n esimerkkiä ja kertonut epäävänsä Universal-leffojen esittämisen teattereissaan vastaisuudessa.

Mitä sitten ovat ne elokuvat, joita on turha odotella näiden ketjujen saleihin yritysten vihoitellessa toisilleen? Ellei sopua synny, ilman näytöksiä mainituissa teatteriketjuissa jäävät mm. kaahailusaagan jatko-osat Fast & Furious 9 ja 10, M. Night Shyamalanin vielä nimeämätön uutuusleffa, dinosaurusleffasarjaa jatkava Jurassic World: Dominion, kätyrien animaatioseikkailu Minions: The Rise of Gru, Halloween-jatko-osat Halloween Ends ja Halloween Kills, Purge-jatko-osa The Forever Purge ja Candyman-kauhuleffan uusi versiointi.


Lähteet: THR, The Verge, Deadline, Metro.co.uk, Movie Insider

Kuva: Universal/Fast & Furious 9, 2021

R. Isoviita 03.05.2020 klo 22:49

Uusimmat uutiset

Lukuisten fanien unelmavävy muuttuu ihmissudeksi

Universal-klassikon uudella versiolla tähtikiinnitys.

R. Isoviita

Jason Bourne -aiheinen sarja päättyi – mitä seuraavaksi?

Leffasarjan tuottaja vihjailee tulevasta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...