Zack Snyder selittää katsojia ärsyttäneen seikan Batmanin ja Teräsmiehen kohtaamisesta

Muutama vuosi sitten julkaistu Batman v Superman: Dawn of Justice ei ollut aivan jokaisen sarjakuvaleffafanin mieleen. Leffateatteriyleisön antamaa arvostusta mittaavan Cinemascore-palvelun arvosana kyseiselle leffalle oli B (arvoasteikossa toiseksi paras), mutta lippukassaan Batmanin ja Supermanin vastakkainasettelu toi "vain" n. 873,6 milj. dollaria ympäri maailman. Tällä luvulla se jää kauas Avengers-elokuvien ja jopa vuoden 2007 Spider-Man 3:n taakse.

Batman v Supermanin kohtauksista yksi puhutuimpia on [SPOILER-VAARA!] se, jossa sekä Ben Affleckin esittämä Batman että Henry Cavillin tulkitsema Teräsmies mainitsevat äitinsä. Ns. Martha-kohtaus ärsytti useita katsojia, sillä supersankarien taistelun olisi voinut odottaa päättyvän johonkin paljon mehevämpään, kuin yhteen nimeen.

Ohjaaja Zack Snyder on sittemmin kertonut, mitä hän halusi kohtauksessa esittää. Snyderin mukaan Batman on tuossa vaiheessa hukannut moraalinsa ja hänestä on tullut kuin yksi Gothamin pahiksista. Kun Batman kuulee, että Teräsmiehen äidillä on sama nimi kuin hänen omalla äidillään, hän tajuaa sillä hetkellä taistelevansa jotakin muuta kuin epäinhimillistä vieraan planeetan olentoa vastaan. Siitä hetkestä Batman alkaa löytää tietään takaisin oikeudenmukaisen moraalinvartijan nahkoihin.

Ohjaaja Snyder on kertonut myös muista ajatuksistaan DC-supersankarielokuvasarjaa koskien, kuten varsin erilaisesta Lex Luthor -versiostaan. Niistä voit lukea lisää THR:n sivulta (englanniksi).


Lähteet: THR, Box Office Mojo, The Numbers

Kuva: Warner Bros. (Batman v Superman: Dawn of Justice, 2016

R. Isoviita 31.03.2020 klo 13:21

Uusimmat uutiset