Uutta Hellboy-leffaa tylytetään kovalla kädellä

Vuosia Hellboy-fanit odottivat kolmatta Guillermo del Toron leffaa tästä aiheesta, mutta se versiointi ei lopultakaan saanut vihreää valoa. Huomenna ensi-iltaan tulevan Hellboy-elokuvan tekijätiimiin kuuluu myös alkuperäisen sarjakuvan luonut Mike Mignola. Neil Marshallin ohjaaman leffan on luvattu olevan kovempi kuin del Toron Hellboy-elokuvien, mutta onko se niitä parempi?

Mikäli asiaa kysytään ammattikriitikoilta, uutukainen ei kovin kauniita sanoja osakseen saa. Esimerkiksi The Hollywood Reporter toteaa leffasta näin:

Neil Marshallin Hellboy ei ole halju siksi, ettei kukaan halua sitä, tai vain koska se epäonnistuu pääsemään samalle tasolle aiempien elokuvien ja sarjakuvien kanssa. Se on vain halju. Turvonnut, paljon vähemmän hauska kuin se yrittää olla ja tärkeissä suunnitteluratkaisuissa väärille raiteille eksynyt…

SlashFilm jatkaa samoilla linjoilla:

Yhdellä sanalla sanottuna Hellboy on epämiellyttävä [elokuva]. Muita sopivia adjektiiveja tälle rebootille ovat hirvittävä, vastenmielinen, turhanpäiväinen ja loputon.

The Guardianin kriitikolta elokuva on saanut kaksi tähteä viidestä, mm. tästä syystä:

Kaikesta kovismeiningistä ja minikokoisista CGI-maailmanlopuista läpi kulkiessaan tämä Hellboy kuitenkin sakkaa. Hän on oikeastaan kuin Himppusoikoonpoika: banaali toimintaleffalelu ilman sitä yllättävää tykättävyyttä, jota hänen aiempi versionsa on tarjonnut.

EW:ssä kiinnitetään huomiota lisäksi elokuvan korkeampaan ikärajaluokitukseen, mikä on sama kuin esim. suositulla Deadpoolilla:

Olen iloinen, että kalliit leffat ovat saaneet lapsilta kielletty -luokituksen. Mutta tämä on kypsyyttä hölmöimmillään: tylsiä CGI-verisuihkuja ja kirosanoja.

Huonoon palautteeseen voi etsiä syitä useista ongelmista, joita elokuva koki tuotantonsa aikana. Mm. tuottaja Lloyd Levinin on väitetty keskeyttäneen ohjaaja Marshallin useasti jo näyttelijöiden harjoitusten aikana ja antaneen näyttelijäkunnalle Marshallin näkemyksestä täysin poikkeavia ohjeita. Lisäksi elokuvan käsikirjoitusta kirjoitettiin väitetysti uudelleen koko tuotannon ajan ja viime kädessä tuottajat leikkasivat elokuvasta juuri sellaisen version kuin he halusivat.


Lähteet: THR, SlashFilm, EW, The Guardian, The Wrap

Kuva: Future Film/Hellboy, 2019

R. Isoviita 11.04.2019 klo 14:19

Uusimmat uutiset

Leonardo DiCaprio kiinnostui Painajaiskujasta

Guillermo del Toron uutuuden roolitus käynnissä.

R. Isoviita

Mihin katosi Charlie Sheenin veli, Emilio Estevez?

Näyttelijä muistetaan mm. 1990-luvun Mestarit-lätkäkomedioista.

R. Isoviita

Hetkinen: Onko Palpatine sittenkään mukana The Rise of Skywalkerissa?

Näyttelijä kommentoi Star Wars -teaseria.

R. Isoviita

Roman Polanski haastaa Oscar-akatemian oikeuteen

Akatemian jäsenyyden menettänyt ohjaaja ei ole tyytyväinen lopputulokseen.

R. Isoviita

Dave Bautista ei lähdekään Suicide Squadin matkaan

Muutoksia näyttelijälistalla.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...