Leffajulisteen hinta kipusi miljoonaan

Vuoden 1932 Muumio muistetaan edelleen Boris Karloffin ikonisesta roolityöstä. 1930-luvulla kauppojen hyllyiltä ei kuitenkaan kannattanut etsiä Karloffin näköisiä Muumio-tomintafiguureja saati edes elokuvan julisteita. Elokuvia toki markkinoitiin jälkimmäisillä, mutta 1930-lukulaisia alkuperäisjulisteita on olemassa hyvin vähän, sillä ne päätyivät teattereilta yleensä suoraan roskiin.

Sothebyn huutokauppa on tuonut myyntilistoilleen nyt yhden harvinaisista Muumio-postereista. Värikäs kuva on litografia, eli kivipainotekniikalla toteutettu taideteos. Karloffin Muumio-maskia läheltä ja elokuvan kaunotarta esittelevän julisteen hinnaksi on arvioitu ennätykselliset 1-1,5 milj. dollaria. Kuvan laati aikoinaan Karoly Grosz.

Vertailun vuoksi, aiempi hintaennätys tehtiin vuoden 1927 Metropolis-elokuvan julisteen kohdalla. Sen hinta kipusi 690000 dollariin. Mikäli törmäät ullakkoja penkoessasi 1920- tai 1930-lukujen alkuperäisiin elokuvajulisteisiin, saatat siis kohdata arvokkaita aarteita.

Kaupattava Muumio-juliste on nähtävillä suurempana Sothebyn huutokauppasivulla.


Lähteet: CNN, The Guardian

Kuva: Los Angeles Public Library/Universal

R. Isoviita 16.10.2018 klo 13:31

Uusimmat uutiset

Netflix paljasti The Irishmanin maailmanlaajuiset katseluluvut

Martin Scorsesen elokuva kiinnostaa, mutta...

R. Isoviita

Clint Eastwoodin uusin elokuva johti haasteeseen

Tuotantoyhtiötä syytetään.

R. Isoviita

Aladdin-näyttelijöiden erikoinen työtilanne puhuttaa

Nimiosaa elokuvassa näytellyt Mena Massoud valittelee työpulaa, sivuosassa nähty valkoihoinen näyttelijä saa oman sarjan.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...