Disneyn uudesta Aladdinista ei haluta Prince of Persiaa

Mm. Viidakkokirjan saatua Disneyllä jo uuden käsittelyn ja Kaunottaren ja hirviönkin muunnuttua ei-animoiduksi versioksi, sama odottaa Aladdinia. 1992 julkaistu piirretty klassikko halutaan kuitenkin tehdä uudelleen niin, ettei se loukkaisi yleisön tunteita samalla asialla, joka on vaivannut monen muun ison Hollywood-elokuvan katsojia.

Esimerkiksi viime vuonna valmistuneita Gods of Egypt- ja Doctor Strange -elokuvia, mutta myös vaikkapa niitä vanhempaa Prince of Persia -leffaa on suomittu siitä, että niiden merkittäviin rooleihin palkattiin etniseltä taustaltaan ns. vääriä näyttelijöitä. Valkoihoinen britti Tilda Swinton tulkitsi Doctor Stangessa aasialaista gurua, Gods of Egyptissä puolestaan tanskalainen Game of Thrones -tähti Nikolaj Coster-Waldeau näytteli egyptiläistä jumalaa ja Prince of Persiassa mm. ruotsalaisia sukujuuria omaava Hollywood-stara Jake Gyllenhaal pullisteli itämaisena prinssinä. Negatiivisesta palautteesta valveutunut Disney haluaakin ilmeisesti toimia Aladdinin kohdalla toisin.

Vaikka nimekkäät kansainväliset tähdet yleensä takaavat elokuvalle myös paljon katsojia, Guy Ritchien ohjaamaan Aladdin-versioon etsitään nyt Lähi-idästä kotoisin olevia laulu- ja tanssitaitoisia 18-25-vuotiaita nuoria. Hakusessa ovat nimenomaan sekä elokuvan nimihenkilön että hänen mielitiettynsä, Jasminen, näyttelijät. Oletettavasti uuden Aladdinin sivuosissa voidaan kuitenkin nähdä myös maailmanlaajuisesti tunnetumpia näyttelijöitä. Leffan kuvausten on tarkoitus alkaa tänä kesänä.


Lähteet: THR, SlashFilm

Kuva: Disney

R. Isoviita 10.03.2017 klo 17:35

Uusimmat uutiset

Amerikkalaisstudio tarjoaa leffafriikeille erityisnäytöksiä verkossa

Focus Features aloittaa maanantaispesiaalit.

R. Isoviita

Zack Snyder selittää katsojia ärsyttäneen seikan Batmanin ja Teräsmiehen kohtaamisesta

Asia ei ole ehkä niin yksinkertainen kuin kuvittelit.

R. Isoviita

Legendaarinen ohjaaja julkaisi toteutumattoman unelmaleffansa käsikirjoituksen

Spike Lee vakuuttaa, että tykästyt tekstiin, vaikket olisi lajin fani.

R. Isoviita

Ihmeotukset -leffasarjan näyttelijä vihjaili tulevasta

Jatkoa saadaan kuitenkin odotella vielä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...