Kulttiohjaaja, joka ei ole nähnyt edes Tähtien sotaa

Ohiolaissyntyinen ohjaaja Jim Jarmusch (kuvassa) tunnetaan meillä niin Aki ja Mika Kaurismäen ystävänä, mutta yleisemmin mm. elokuvistaan Ghost Dog -samuraiden tapaan sekä Broken Flowers. 1980-luvulta asti ohjaajana ja käsikirjoittajana uraa luoneen Jarmuschin uusin elokuva, Paterson, on parhaillaan näkyvillä Cannes'n elokuvafestivaaleilla. Leffan pääosaa näyttelee Star Wars: The Force Awakensista tuttu Adam Driver, mutta Jarmusch ei valinnut tätä osaan megaleffan perusteella.

Varietylle antamassaan haastattelussa kulttiohjaaja antaa ymmärtää, ettei hänellä juuri ole tietoa Kylo Renistä ja tämän tekemisistä kaukaisessa galaksissa. Sen sijaan hän oli nähnyt Driverin Girls-sarjassa ja Noah Baumbachilta julkaistussa draamakomediassa Frances Ha ennen kuin valitsi tämän Patersoniin runoilevaksi linja-autonkuljettajaksi. Jarmusch yllättää paljastamalla, että häneltä on näkemättä paljon muutakin:

- En ole nähnyt yhtäkään Star Wars -elokuvista ikinä. En tiedä, onko se vain itsepäinen punkrock-juttu, minkä takia aion mennä hautaani asti näkemättä Tähtien sotaa. En ole myöskään nähnyt elokuvaa Tuulen viemää.

Jarmusch pitää tästä huolimatta itseään elokuvafriikkinä. Hän toteaa nähneensä tuhansittain klassikkoelokuvia. Jarmusch painottaa olevansa myös vanhan liiton mies ja pitävänsä elokuvien katselemisesta juuri elokuvateattereissa ns. striimaamisen sijaan.


Lähde: Variety

Kuva: Olivier Strecker

R. Isoviita 18.05.2016 klo 13:35

Uusimmat uutiset

Ghostbusters 3: Lisää tuttuja kasvoja mukaan

Alkuperäisten Haamujengi-leffojen starat remmiin.

R. Isoviita

Amityvillen kauhutalosta uusi elokuva

Donnie Darko -tuottaja ohjaa.

R. Isoviita

Justin Bieber haastoi Tom Cruisen vapaaottelukehään

Lopputulos ei suuresti yllätä.

R. Isoviita

Bradley Cooper ja Guillermo del Toro yhteistyöhön?

Leonardo DiCaprion nimi liitettiin aiemmin samaan leffaan.

R. Isoviita

Ridley Scottin Gladiator 2 - tämä leffasta tiedetään nyt

Käsikirjoittaminen on käynnissä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...