Kulttiohjaaja, joka ei ole nähnyt edes Tähtien sotaa

Ohiolaissyntyinen ohjaaja Jim Jarmusch (kuvassa) tunnetaan meillä niin Aki ja Mika Kaurismäen ystävänä, mutta yleisemmin mm. elokuvistaan Ghost Dog -samuraiden tapaan sekä Broken Flowers. 1980-luvulta asti ohjaajana ja käsikirjoittajana uraa luoneen Jarmuschin uusin elokuva, Paterson, on parhaillaan näkyvillä Cannes'n elokuvafestivaaleilla. Leffan pääosaa näyttelee Star Wars: The Force Awakensista tuttu Adam Driver, mutta Jarmusch ei valinnut tätä osaan megaleffan perusteella.

Varietylle antamassaan haastattelussa kulttiohjaaja antaa ymmärtää, ettei hänellä juuri ole tietoa Kylo Renistä ja tämän tekemisistä kaukaisessa galaksissa. Sen sijaan hän oli nähnyt Driverin Girls-sarjassa ja Noah Baumbachilta julkaistussa draamakomediassa Frances Ha ennen kuin valitsi tämän Patersoniin runoilevaksi linja-autonkuljettajaksi. Jarmusch yllättää paljastamalla, että häneltä on näkemättä paljon muutakin:

- En ole nähnyt yhtäkään Star Wars -elokuvista ikinä. En tiedä, onko se vain itsepäinen punkrock-juttu, minkä takia aion mennä hautaani asti näkemättä Tähtien sotaa. En ole myöskään nähnyt elokuvaa Tuulen viemää.

Jarmusch pitää tästä huolimatta itseään elokuvafriikkinä. Hän toteaa nähneensä tuhansittain klassikkoelokuvia. Jarmusch painottaa olevansa myös vanhan liiton mies ja pitävänsä elokuvien katselemisesta juuri elokuvateattereissa ns. striimaamisen sijaan.


Lähde: Variety

Kuva: Olivier Strecker

R. Isoviita 18.05.2016 klo 13:35

Uusimmat uutiset

Jason Bourne -aiheinen sarja päättyi – mitä seuraavaksi?

Leffasarjan tuottaja vihjailee tulevasta.

R. Isoviita

Christopher Nolanin ja James Cameronin henkilökohtainen leffamaku saattaa yllättää

Huippuohjaajat eivät suinkaan rentoudu vain huippuohjaajien tuotosten äärellä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...