Herkkua Coen-faneille

Ethan ja Joel Coenin uusin ohjaustyö, folk-musiikkidraama Inside Llewyn Davis, on aloittanut teatterikierroksensa ympäri maailmaa, joten kaksikko on jo suunnittelemassa seuraavaa produktiotaan. Indiewirelle antamassaan haastattelussa käsikirjoittaja-ohjaajaveljekset ovat paljastaneet kiinnostuneensa vanhasta ideastaan. Kyseessä on kolmas osa typerystrilogialle, jonka Coenit aloittivat leffalla Voi veljet, missä lienet? kymmenisen vuotta sitten.

Mainitun typerystrilogian toisena osana pidetään elokuvaa Sietämätöntä julmuutta, jossa myös trilogian ensimmäisestä osasta tuttu George Clooney jatkoi koomisten toilailujen parissa. Tuon leffan jälkeen Coenit ovat vähitellen siirtyneet vähemmän komedialliselta vaikuttavan materiaalin pariin.

- Meillä on […] joitakin juttuja, joita olemme kirjoittaneet vuosia ja jotka ovat melko valmiita. Ollakseni rehellinen, laitamme näitä melko valmiita juttuja sivuun, kun niiden kuvaaminen ei jostakin tuntemattomasta syystä vain kiinnosta meitä heti, Joel Coen kuvailee haastattelussa veljesten työskentelyä.

Pitkään mietitty trilogian päätösosa on nimetty historiaan viittaavasti, sillä se kantaa nimeä Hail Caesar. Rainan on kerrottu esittelevän viihdeväen yritystä tehdä elokuva antiikin Roomasta. Myös tämän elokuvan merkittävin rooli menisi todennäköisesti George Clooneylle, aiempien hyvien kokemusten siivittämänä. Suomen valkokankaille Coenien tuotoksia odottelevien pitää vielä malttaa mielensä myös Inside Llewyn Davisin suhteen, sillä se on tällä haavaa tulossa paikallisiin teattereihin vasta ensi vuoden maaliskuussa.


Kuva: Rita Molnár

Z.E 13.12.2013 klo 11:34

Uusimmat uutiset

Ohjaaja oikoo käsityksiä seuraavasta Apinoiden planeetta -leffasta

Pierre Boullen luomat hahmot palaavat valkokankaille jälleen.

R. Isoviita

Roger Mooren ikoniseksi tekemän Pyhimyksen uusi versio sai ohjaajan

Leffa on ollut suunnitteilla jo vuosia.

R. Isoviita

Mitä on luvassa vakoojaleffojen ystäville?

Nolania unohtamatta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...