Uutta Lumikki-versiointia suomitaan joukolla – vaikkei elokuva ole vielä edes nähtävissä

1.11.2023 00:49
Disney

Disneyn animaatiotuotannon pidetyimpiin klassikoihin luettava Lumikki ja seitsemän kääpiötä on saamassa saman käsittelyn kuin mm. Viidakkokirja ja Leijonakuningas. Vuoden 1937 animaatiosta on tekeillä uusi versio, mutta ei jälleen piirrosanimaationa. Leffan ympärillä käy kuitenkin varsin toisenlainen keskustelu kuin yhtiössä ehkä on odotettu – vaikkei uutta Lumikkia ole vielä edes saatu valmiiksi.

Tuleva Lumikki-elokuva on kokenut kovia pitkin tuotantoprosessia. Viime vuonna elokuvan kuvauspaikalla riehui tulipalo. Lisäksi leffan roolitus on kohdannut kovaa kritiikkiä – Rachel Zeglerin pestaaminen Lumikiksi herätti negatiivisia tunteita, sillä Zegler on äitinsä puolelta kolumbialaista syntyperää. Seitsemän kääpiön roolitus taas vaikuttaa menneen täysin metsään – ei pelkästään lyhytkasvuisten näyttelijöiden mielestä.

Game of Thronesista muistettavan Peter Dinklagen ihmeteltyä, mitä järkeä on jälleen kerran kertoa tarinaa luolassa asuvista kääpiöistä, Disney tiedotti lähestyvänsä seitsemää kääpiötä tällä kertaa eri tavalla. Kesällä julkisuuteen vuoti kuvia, joissa Lumikin kääpiöystävinä esiintyy myös normaalikasvuisia henkilöitä. Asiaa ei otettu ilolla vastaan lyhytkasvuisten näyttelijöiden keskuudessa, sillä seitsemän kääpiön rooleja on perinteisesti pidetty juuri lyhytkasvuisille näyttelijöille kuuluvina.

Eri puolilta satava kritiikki on ilmeisesti kantautunut Disneylle, sillä tuoreimmassa julkaistussa kuvassa kääpiöhahmot on korvattu CGI-taiteella. Hahmojen koot, ihonväri ja sukupuolet ovat samalla kokeneet muutoksia edelliseen kuvaan verrattuna. Ironista kyllä, tämäkään muutos ei ole saanut lämmintä vastaanottoa: sosiaalisessa mediassa uudistettuja kääpiöitä on haukuttu kuin tekoälygeneraattorin luomiksi ja pelottavan näköisiksi.

 

Lähteet: Metro.co.uk, Screenrant

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa