Tron palaa tutun näyttelijän kera

30.4.2024 06:37
Disney/ Tron: Legacy, 2010

Tieteisseikkailu Tron ei ehkä ollut suurmenestys vuonna 1982, mutta elokuvan uraauurtavat tehosteet ovat estäneet sitä vaipumasta unholaan. Kiihkeän videopelin syövereihin kuljettanut elokuva on myös saamassa jatkoa jo toiseen kerran.

Tron: Perintöä ensi vuonna 15 vuoden viiveellä seuraavaa jatko-osaa, Tron: Aresia, tähdittää Jared Leto. Koko palettia ei kuitenkaan ole pantu uusiksi, sillä Leton ohella elokuvassa nähdään alkuperäisestä Tronista asti mukana ollut Jeff Bridges. Big Lebowski -tähden paluu Tronin maailmaan on monessa mielessä iloinen asia, sillä Bridges kertoi vuonna 2020 syöpädiagnoosistaan ja vähensi työtahtiaan. Näyttelijä on käynyt läpi raskaita hoitoja, joiden lomassa häneltä on ilmestynyt vain tv-sarja The Old Man (2022).

Leffasarjan ensikertalaisen, Joachim Rønningin (Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge) ohjaaman Tron: Aresin kuvaukset ovat nyt käynnissä. Elokuvan tekeminen ehti lykkääntyä moneen otteeseen. Bridges katsoo kuitenkin tulevaan positiivisin mielin:

– Olen innoissani, että Jared Leto tähdittää tätä ja haluan päästä työskentelemään hänen kanssaan […] nähdäkseni, mitä teknologiassa on meneillään.

Bridgesin kommentin voi lukea viittaavan Leton näyttelemään hahmoon, Aresiin. Tämä on kehittynyt tietokoneohjelma, joka löytää tiensä digitaalisesta maailmasta todellisuuteen. Muissa rooleissa leffassa ovat mm. Jodie Turner-Smith, Evan Peters, Hasan Minaj ja Gillian Anderson.

 

Lähteet: Collider, GeekTyrant, EW

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa