Sylvester Stallonen uran alusta elokuva – ohjaaja on tuttu Jim Carrey -hitistä

8.5.2024 14:57
UA / MGM/ Rocky, 1976

Nuija ja tosinuija -ohjaaja Peter Farrelly tarttuu vaihteeksi aivan erilaiselta kalskahtavaan projektiin. Jim Carreyn ja Jeff Danielsin hittikomediaa luotsannut Farrelly käy kiinni Sylvester Stallonen uran alusta kertovaan leffaan I Play Rocky.

Nyrkkeilysankari Rocky Balboan tarina raivasi nuoren Stallonen tietä Hollywoodin kestokasvoksi vuonna 1976. Stallone kirjoitti elokuvan ja halusi näytellä myös sen pääroolin itse, mutta tuolloin tuntemattoman tulokkaan paikalle olisi haluttu studion toimesta tutumpi tähti. I Play Rocky ei ole dokumentti, mutta sen luvataan niin ikään kertovan vielä tuntemattomasta näyttelijästä, joka tahtoo näytellä kirjoittamansa urheiludraaman pääroolin itse. Studion ollessa ajatusta vastaan näyttelijä yrittää raapia kuvauksiin tarvittavat varat kokoon itse.

I Play Rockyn käsikirjoitus on Peter Gamblen (Office Uprising) käsialaa. Ohjaamisen lisäksi Farrelly toimii yhtenä elokuvan tuottajana Toby Emmerichin (Barbie, Elvis) rinnalla. Elokuvan päärooliin katsellaan ehdokasta, joka ei olisi vielä kansainvälinen tähti.

 

Lähteet: Variety, SlashFilm

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa