Sylvester Stallonen ja muita vanhoja tuttuja sekä vähän tuoreempia toimintastaroja yhteen pakannut The Expendables on jälleen saanut uuden jatko-osan. Vuonna 2010 alkanut ja B-luokan rymistelypätkien ainesosia kierrättävä leffasarja on ollut selvästi suunnattu lajityypin faneille, mutta uusimman osan, eli Expend4blesin, ei arvella saavan edes heiltä hurraa-huutoja.
Stallonen ohella sekä Dolph Lundgrenin, Jason Stathamin että mm. räppäri 50 Centin tähdittämä Expend4bles on esim. THR:n tuoreen arvion mukaan franchisen notkahdus entistä syvemmälle. Rotten Tomatoes -sivulla kriitikoiden tuomio elokuvasta on tätä kirjoittaessa 15% tuoreuslukemissa. Stallonekin vain lähinnä vilahtaa rainassa, vaikka kyseessä on juuri häneen vahvasti henkilöityvä elokuvasarja.
Uusimman leffan piti päättää The Expendables -jatkumo, mutta sen loppupuolelle on silti siroteltu vihjeitä siitä, ettei kaikki ehkä sittenkään ollut tässä. Vaikka jo esim. viime kuun puolella ennustettiin, että elokuvan lipunmyynti jäisi vaisuksi ja sen ensi-iltaviikonloppu saattaisi tuottaa kotimaassaan vain nuhruiset 13-18 milj. dollaria, leffan taustavoimilla on uskoa Stallone-elokuviin. Tuottajat Kevin King-Templeton ja Les Weldon ovat kertoneet tehneensä Expend4blesin, koska fanikunnalla vaikutti olevan halua nähdä lisää samaa.
He miettivät kyseisestä syystä edelleen myös jatkoa Rambo-elokuville, vaikka vuoden 2019 Last Bloodin piti olla jo ns. viimeinen pisara. Näin Weldon toteaa tilanteesta:
– Tässä ollaan Rambon kanssa samassa tilanteessa. Tarkoitan, että meillä on useampi franchise, joiden tulevaisuutta mietimme. […] Joskus minä ja Kevin olemme epävarmoja, tehdäänkö seuraavaa [elokuvaa]. Ja sitten tulee kysyntää, ihmiset tiedustelevat, pyytävät ja vaativat ja niin tapahtui [Expend4blesin] kohdalla.
Lähteet: MovieWeb, ScreenRant, THR, Rotten Tomatoes
Toim. R. Isoviita