Runsaasti negatiivista kritiikkiä saanut Golden Globes vaihtoi omistajaa

13.6.2023 12:40
Kuva: Peter Dutton

Oscarien ohella Golden Globes on ollut yksi kansainvälisesti näkyvimmistä palkintojuhlista. Kultaisten maapallojen takana oleva organisaatio, Hollywood Foreign Press Association, on kuitenkin saanut paljon huonoa mainetta. Sen on väitetty mm. ottavan lahjuksia ja katsottu suosivan valkoihoisia, koska valtaosa jäsenistöstä on ollut valkoisia median edustajia. Toisaalta palkintogaalaa on myös kieltäydytty lähettämästä, koska show’n sisältö on katsottu seksistiseksi ja muutenkin loukkaavaksi. Nyt Golden Globes käy kuitenkin läpi isoa muutosta.

Palkintojuhla vaihtoi eilen maanantaina omistajaa. Eldridge Industries ja Dick Clark Productions ostivat vuodesta 1944 jaettujen viihdealan palkintojen juhlan omakseen. Samalla ilmoitettiin, että Hollywood Foreign Press Association lakkaa olemasta. Kaupan hintaa ei kerrottu, mutta suoritukset ohjataan The New York Timesin mukaan voittoa tavoittelemattomalle säätiölle (The Golden Globes Foundation), jonka on tarkoitus jatkaa Hollywood Foreign Press Associationin ennemmin tekemää hyväntekeväisyystyötä viihdealan hyväksi.

Edellä mainittu Eldridge Industries on myös tv-tuotantoyhtiö Dick Clark Productionsin omistajia. DCP:llä itsellään on lähes yhtä pitkä historia kuin Golden Globesilla, sillä se on perustettu 13 vuotta ensimmäisten Gloden Globes -palkintojen jakamisen jälkeen. Uusi omistaja aikoo jatkaa tv- ja elokuva-alan palkintojen jakamista tutun syklin mukaisesti, eli seuraavat Gloden Globesit luovutetaan voittajille alkuvuodesta 2024.

 

Lähteet: Reuters, The New York Times

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa