Tom Cruise palautti palkintojaan takaisin

11.5.2021 13:42

Hollywood Foreign Press Association eli HFPA on jonkin aikaa saanut kyseenalaista näkyvyyttä. Tämä Golden Globe- eli Kultainen maapallo -palkintojen taustaorganisaatio on saanut jo niin isot tahrat maineeseensa, että sen jakamia palkintoja luovutetaan takaisin.

Viihdemaailman vanha äänitorvi Variety kertoo ainakin Tom Cruisen toimittaneen kolme Golden Globeaan takaisin HFPA:lle. Kyseessä ovat Mission: Impossible -tähden palkintokaapin maineikkaimmat palkinnot, sillä Golden Globe -ehdokkuudet ja voitot noteerataan usein elokuvien markkinoinnissa lähes samaan tapaan kuin Oscarit. Oscaria Cruise taas ei ole voittanut urallaan vielä kertaakaan. Palauttamansa pystit hän sai leffoista Syntynyt 4. heinäkuuta, Jerry Maguire – elämä on peliä ja Magnolia.

HFPA:ta on kritisoitu kyseenalaisista talouskäytännöistä, siitä, kuinka sen jäsenistö vaikuttaa saavan lahjuksia valintojensa vastineiksi, ja myös siitä, että se ei ole tehnyt huomattavia toimia lisätäkseen jäsenistöönsä värillisiä henkilöitä. Mm. Black Widow -stara Scarlett Johanson on suominut HFPA:ta tästä julkisesti. Organisaation palkintogaalaa televisioinut NBC taas on ilmoittanut, ettei se enää ensi vuonna tee HFPA:n kanssa yhteistyötä. HFPA on hiljattain aloittanut uudistustoimet, joilla se pyrkii korjaamaan kritisoidut seikat.

 

Lähde: Variety

Kuva: jdeeringdavis

Lisää luettavaa