Mitä kuuluu Coppolan Megalopolikselle?

7.1.2024 00:20
Kuva: World Travel & Tourism Council, 2018

Ohjaajaveteraani Francis Ford Coppola on yrittänyt saada järkälemäistä Megalopolistaan valkokankaille 1980-luvulta lähtien. Sitä ei kuitenkaan tullut hänen Ilmestyskirja. Nyt -sotakuvauksensa, eikä kolmannen Kummisetä-elokuvansa välissä – eikä vielä Sateentekijänkään (1997) jälkeen. Vuonna 2007 näytti siltä, ettei Megalopolista tule koskaan. Määrätietoinen ohjaaja sai unelmaprojektinsa yllättäen lopulta kuvatuksi viime vuonna.

Vielä likimain vuosi sitten Coppolan Megalopoliksen tilannetta luonnehdittiin jopa kaoottiseksi. Henkilöstöä marssi ulos, aikataulu paukkui ja mm. leffan merkkiroolia kantava Adam Driver joutui toppuuttelemaan Megalopoliksen ympärillä kierteleviä negatiivisia huhuja toteamalla, ettei mitään hätää ollut. Driverin mukaan Megalopoliksen kuvaukset olivat jopa yksi hänen parhaimmista kokemuksistaan.

Tieteisfiktion puolelle kallistuva Megalopolis kuvaa ihmisten yritystä luoda täydellistä yhteiskuntaa. Driverin lisäksi rainassa näyttelevät mm. Forest Whitaker, Jon Voigt, Abrey Plaza, Chloe Fineman, Talia Shire, Dustin Hoffman ja Nathalie Emmanuel. Coppola on kehunut rakastavansa näyttelijöitään. Muuten hän on pitänyt salaisuutena sen, mitä elokuva tuo tullessaan. Elokuvantekijä on Driverin mukaan kustantanut Megalopoliksen tekemistä itse – kuten Coppola uhkasikin tehdä.

Ohjaajaveteraanin mukaan Megalopolis on nyt enää joidenkin kuukausien päässä julkaisusta. Elokuvaan tehtiin uusintakuvauksia vielä syyskaudella, kun näyttelijöiden liitto SAG-AFTRA oli sulkenut sen työnseisauksensa ulkopuolelle.

 

Lähteet: Collider, ScreenRant, IndieWire

Kuva: CC

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa