Milloin Mission: Impossible -elokuvasarja päättyy?

5.7.2023 23:52
Paramount Pictures/Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One, 2023

Vuonna 1996 käynnistynyt Mission: Impossible -elokuvien sarja ei ehkä ensimmäisen, eikä kolmannenkaan osansa jälkeen välttämättä vaikuttanut pitkäikäiseltä. Mutta toisin kuin esim. Tappava ase– ja Beverly Hills kyttä -elokuvasarjojen kohdalla on käynyt, Mission: Impossible palaa valkokankaille tässä kuussa jo seitsemättä kertaa. Kahdeksas leffa on tulossa ensi vuonna, vaan missä menee raja?

Tom Cruisen näyttelemän Ethan Huntin ja hänen tiiminsä salaiset ja vaaralliset tehtävät ovat lipputulojen perusteella yhä vetovoimaisia. Vuonna 2018 julkaistu jatko-osa Fallout (eli jatkumon kuudes elokuva) onnistui jopa peittoamaan sarjan toisen ja neljännen osan lipputulot. Mission: Impossible -rainat henkilöityvät kuitenkin vahvasti juuri Tom Cruiseen, joten jatkon tekeminen ilman häntä ei välttämättä toimisi.

Cruise, joka vastikään täytti 61 vuotta, kommentoi tuoreeltaan aikeitaan elokuvasarjan suhteen.

– Harrison Ford on legenda. Toivon, että jaksan kuin hän. Meillä on parikymmentä vuotta ikäeroa. Toivon, että teen Mission: Impossible -elokuvia, kunnes myös minä olen 80-vuotias, Cruise veisteli viitaten ikämieskollegansa uuteen toimintaseikkailuun Indiana Jones and the Dial of Destiny.

 

Lähteet: CinemaBlend, Box Office Mojo

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa