Manaajan jatko-osa sai ensi-iltansa ja samalla myös alkuperäinen klassikko alkoi saada negatiivista kritiikkiä

8.10.2023 22:56
Universal/Manaaja: Uskon merkki, 2023

Vastikään teatterikierroksensa aloittanut Manaaja: Uskon merkki elvyttelee vanhan kauhuklassikon tarinaa. Demonin riivaamasta nuoresta tytöstä kertova Manaaja aiheutti kauhun ja jännityksen väristyksiä alkujaan vuonna 1973. William Friedkinin ohjaama elokuva on nauttinut arvostuksesta kauhugenren sisällä, mutta uuden leffan julkaisun myötä 50-vuotias raina on alkanut saada negatiivista kritiikkiä.

Uusi leffa, Manaaja: Uskon merkki, ei ole saanut kovin hyvää palautetta. Tätä kirjoittaessa sen tuoreusarvo Rotten Tomatoes -sivustolla on laskenut karmaisevan tunkkaiseen 23 %:iin. Lukema on laskettu elokuvakriitikoiden antamien arvioiden mukaan, joskaan suuri yleisökään ei ole leffasta varsinaisesti hullaantunut. Esim. Observer kirjoittaa uutukaisen kierrättävän lähes kaiken tunnusmelodiaa myöten alkuperäisestä elokuvasta, mutta pelottavuuden unohtaen. Myös Chicago Sun Timesin Richard Roeper on samoilla linjoilla, sillä hänen mielestään Manaaja: Uskon merkki omaa vain 10 % vuoden 1973 klassikon kauhuarvosta.

Vaikka myös alkuperäinen Manaaja on nyttemmin saanut Rotten Tomatoes -sivustolla huonoja arvioita, kyse ei ole siitä, että arvostelijat olisivat sekoittaneet nämä kaksi elokuvaa keskenään. Sivustolle on hiljattain lisätty vanhasta Manaajasta 70 arviota lisää, ja osa näistä arvioista on kaivettu mukaan vuosien takaa. Kun vuoden 1973 Manaaja aiemmin nautti tuoreusarvoa 84 %, luku on laskenut 78 %:iin. Esim. edellä mainittu Richard Roeper on kuitenkin kehunut sitä pelottavimmaksi elokuvaksi ikinä.

 

Lähde: MovieWeb

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa