Madame Web jysähti alle odotusten

19.2.2024 00:33
Sony/ Madame Web, 2024

Sonyn tuorein sarjakuvaleffa, Madame Web, ammentaa Marvelin Hämähäkkimiehen maailmasta. Arviolta n. 80 milj. dollarin elokuva ei kuitenkaan ole Spider-Man-raina, vaan se kertoo tulevaisuuteen näkevästä ensihoitaja Cassandrasta (Dakota Johnson), joka tulee tempautuneeksi suureen seikkailuun kykynsä myötä. Leffan traileri sai laajalti negatiivista kritiikkiä mm. hahmojen vuorosanojen takia, ja nyt näyttää siltä, ettei Madame Web kiinnosta leffakävijöitä.

Ystävänpäivänä, eli 14.2. ensi-iltaan tullut uutuus on arvioiden mukaan saamassa avausviikollaan vain 24 milj. dollarin lipunmyyntipotin. Se on surkein avausviikko kaikkien Sonyn tähän mennessä tuottamien Hämähäkkimieheen liittyvien elokuvien joukossa. Edellinen rimanalitus oli Jared Leton tähdittämä Morbius, joka sai sentään 39 milj. dollaria ensimmäisellä esitysviikollaan.

Mitä vaikutusta Madame Webin kehnolla tilanteella on muihin Spider-Man-universumin elokuviin? Juonen ja tarinan osalta ei välttämättä mitään, sillä kuten elokuvan tuottaja Lorenzo di Bonaventura on todennut, Madame Web on oma sooloelokuvansa, eikä se liity laajempaan kokonaisuuteen. Hänen mukaansa tämä ei ollut aluksi tarkoitus, mutta tekijätiimi katsoi lopulta suurempaan kokonaisuuteen liittämisen taakaksi. Niinpä leffassa keskitytään vain Cassandra Webbiin, eikä Hämähäkkimiestä tuotu ”varastamaan” Madame Webbin show’ta. Leffassa toki vilahtaa mm. Ben Parker, Peter ”Hämis” Parkerin setä, mutta Peter ei ole vielä edes syntynyt elokuvan tapahtuma-aikaan.

 

Lähteet: ScreenRant, CBR, Business Insider, EW

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa