Francis Ford Coppolan Megalopolis herättää hämmennystä

31.3.2024 00:57
Al Seib / A.M.P.A.S.

Vuosikymmenien jälkeen Kummisetä-ohjaaja Francis Ford Coppolan (kuvassa) unelmaelokuva on viimein näytöskunnossa. Megalopolis-rainan tekeminen vaati Coppolalta hurjan panostuksen: Hän esim. möi Sonoma-viinitilansa saadakseen kokoon elokuvansa vaatiman rahoituksen. Leffan nähneet ovat olleet kuitenkin mm. hämmentyneitä.

Levittäjille ja muille valikoiduille vieraille suunnatussa erikoisnäytöksessä Megalopolisin kokeneet ovat olleet kommenteissaan vähintäänkin varautuneita. Leffaa on luonnehdittu täydellisen epäkaupalliseksi, mutta myös järkkymättömän sekopäiseksi. Joku on nähnyt sen visuaalisesti upeana ja eeppisenä. Mutta sen on lisäksi arvioitu olevan arvosteluasteikon ulkopuolella – hyvässä ja pahassa.

Elokuvan odotetaan saapuvan tänä vuonna suurille festivaaleille, kuten Cannesiin, mutta toistaiseksi sen levitys on kysymysmerkki. Megalopolis ei ole samalla tavalla ”helppo” myyntiartikkeli, kuten vaikkapa The Avengers- tai James Bond -leffat, sillä sitä voi pitää outona ja haastavana.

Tulevaisuuden New York Cityyn sijoitettu leffa kuvaa Adam Driverin näyttelemän arkkitehdin pyrkimystä rakentaa kaupunki uudelleen ja entistä parempana. Arkkitehdin ajatukset risteävät kaupungin pormestarin (Giancarlo Esposito) ajatusten kanssa. Leffan näyttelijäkuntaan kuuluvat myös Nathalie Emmanuel, James Remar, Shia LaBeouf, Laurence Fishburne, Jon Voigt, Dustin Hoffman, Chloe Fineman ja Aubrey Plaza.

Käy elokuvan levityksen kanssa kuinka tahansa, ohjaajamestarilla on muitakin kiireitä. Coppolan uumoiltiin päättävän uransa suuria ponnistuksia vaatineeseen Megalopolisiin, mutta 84-vuotias elokuvantekijä on jo ilmoittanut ryhtyneensä suunnittelemaan seuraavaa elokuvaansa.

 

Lähteet: IndieWire, Deadline, ScreenRant, MovieWeb

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa