”Emme odottaneet tätä” – Taru sormusten herrasta käsikirjoittaja kommentoi Klonkku-elokuvaa

15.5.2024 23:22
Warner Bros./ Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit, 2001

Taru sormusten herrasta– ja Hobitti -trilogioiden ohjaaja Peter Jacksonin seuraava Tolkien-projekti on paljastunut Klonkku-elokuvaksi. Jacksonin paluusta Tolkienin maailmaan vihjailtiin jo viime vuonna. Hiljattain varmistunut projekti, The Lord of The Rings: The Hunt for Gollum, poikkeaa kuitenkin muista Jacksonin saman teeman elokuvista siinä, ettei hän ohjaa sitä itse.

Jacksonin sijasta Klonkun eli Gollumin vaiheita valottavaa elokuvaa luotsaa myös Hobitti-trilogiassa kameran molemmin puolin toiminut Andy Serkis, eli Klonkun näyttelijä. Osa fanikunnasta on pettynyt järjestelystä, vaikka Serkis ei ole ohjaajana noviisi ja hän, jos kuka, tuntee Klonkun perusteellisesti. Miksi leffa siis etenee kohti tuotantoa näin kuin se nyt on etenemässä?

Myös Taru sormusten herrasta -trilogiaa käsikirjoittanut Philippa Boyens tunnustaa suunnitelman uudesta elokuvasta olleen pieni yllätys vanhalle tekijäjoukolle:

– Voin kertoa, vaikka se uskomatonta onkin, emme odottaneet tätä paluuta. Se ei ollut jotain sellaista, jota erityisesti aioimme tehdä. Joten, kun meiltä kysyttiin ensimmäisen kerran [seuraavasta Keski-Maahan liittyvästä tarinasta], mielessä oli, mikä sinne vetää takaisin?

Boyensin mukaan vastaus tähän oli mahdollisuus tehdä töitä tuttujen kanssa. Hän toteaa, että Jackson ei kuitenkaan halunnut jälleen Keski-Maan pariin ohjaajan asemassa. Hänen harteillaan oli silti päätös siitä, että elokuva käsittelee juuri Klonkkua. Kyseisen päätöksen synnyttyä Serkisin valikoituminen ohjaajaksi oli kiinni lähinnä Serkisin halusta ottaa pesti vastaan.

Näyttelijä ja ohjaaja on projektista innoissaan:

– Olin aivan myyty.

Leffan käsikirjoitus on vasta hyvin alkutekijöissään. Siksi Serkis ei vielä tee lupauksia sen suhteen, keitä muita tuttuja hahmoja elokuvassa nähdään Klonkun lisäksi.

 

Lähde: Deadline

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa