Peter Jacksonilta uusi Taru sormusten herrasta -elokuva?

17.6.2023 22:35
Warner Bros./Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit, 2001

Taru sormusten herrasta -fantasiaelokuvasarja on säilyttänyt tenhonsa yllättävän hyvin, vaikka Peter Jacksonin trilogia on jo n. parinkymmenenvuoden takaa. Kirjailija J. R. R. Tolkienin luomat hahmot ja näiden maaginen ympäristö on herätetty henkiin viimeksi Amazonin tuottamassa tv-sarjassa, joskaan The Rings of Power eli Mahtisormukset -sarja ei ole saanut yhtä lämmintä vastaanottoa kuin Jacksonin elokuvat. Lisää Taru sormusten herrasta -tuotantoja on kuitenkin tekeillä.

Tuotantoyhtiö Warner Bros. esitti jo alkuvuodesta, että sillä on suunnitelmissa useita Tolkienin maailmaan sijoitettuja elokuvia. Samoin kuin Amazon, WB joutuu kuitenkin tasapainoilemaan melko ohuella nuoralla, sillä Tolkienin tuotannon oikeudenomistajat ovat olleet erittäin tarkkoja sen suhteen, mitä osia edesmenneen kirjailijan tuotannosta saa käyttää. Huhujen perusteella uudet elokuvat voisivat liittyä Gandalf-velhoon tai sankarilliseen Aragorniin.

Peter Jackson, jonka näkemys Keski-Maasta ja hobbiteista teki Uudesta-Seelannista pitkäksi aikaa eräänlaisen Tolkien-satumaan, vihjaili jo aiemmin tänä vuona, että hän liittyisi uusiin Taru sormusten herrasta -projekteihin jollain tapaa.

Warner Brosin johtajistoon kuuluvat Michael De Luca ja Pam Abdy ovat käyneet neuvotteluja aiheesta Jacksonin kanssa. Toimitusjohtajakaksikko on ilmeisen vakavissaan asian kanssa, sillä he kävivät henkilökohtaisesti Jacksonin luona Uudessa-Seelannissa asti. Neuvottelujen yksityiskohdista ei ole toistaiseksi kerrottu laajemmin.

 

Lähteet: Comingsoon.net, Variety, The Guardian, MovieWeb

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa