Robert Downey Jr. Hitchcock-remakeen?

23.3.2023 23:47

Elokuvayhtiö Paramount Pictures suuntaa vesille, joilla monellakaan tekijällä ei ole vielä ollut onnea. Se on tarttumassa uudestaan Alfred Hitchcockin jännitysklassikkoon Vertigo – punainen kyynel. Aiemmin mestarin töistä on filmatisoitu uudelleen esim. Psyko 1998 ja Takaikkuna 1998, mutta uudet versioinnit ovat jääneet pitkälle alkuperäisten varjoon.

Alkuperäinen Vertigo kertoo miehestä, joka palkataan varjostamaan naista, jota miehen tuttava väittää epävakaaksi vaimokseen. Seuraaja rakastuu seurattavaan, mutta miehen järkytykseksi nainen syöksyy kuolemaan. Yllättäen mies kohtaa samannäköisen naisen myöhemmin kadulla, eikä halua päästää tätä näköpiiristään.

Paramountin Vertigo-versiointia käsikirjoittaa Steven Knight, joka tunnetaan Ylen kanavilla esitetyn Peaky Blinders – gangsteriklaanin luojana. Uuden versioinnin pääosaan haetaan isoa näyttelijänimeä, sillä Hitchcockin luottomies James Stewartin paikalle kaivataan vähintään yhtä pätevää näyttelijäkasvoa. Roolia on tarjottu Robert Downey Jr:lle, joka on Iron Man -pestinsä päätyttyä pitänyt matalampaa profiilia. Downey Jr. toimii toistaiseksi vain Vertigo-versioinnin tuottajana.

 

Lähde: Variety

Kuva: Paramount Pictures/Vertigo, 1958

Lisää luettavaa