Ghostbusters Afterlife 2 – mitä leffasta tiedetään jo?

21.3.2023 14:00

Vuonna 2021 muikeasti menestynyt kauhukomediallinen nostalgiapaukku Ghostbusters Afterlife saa odotetusti jatkoa. 1980-luvun Haamujengi-rainoille jatkoa ollut leffa riemastutti uutta ja vanhaa näyttelijäkaartia yhdistelleellä kokoonpanollaan. Vaikka alkuperäisten Haamujengi-elokuvien ohjaaja Ivan Reitman ei enää ole keskuudessamme, hänen poikansa Jason Reitman jatkaa myös tulevan elokuvan parissa.

Ghostbusters Afterlife 2:n kuvaukset on käynnistetty. Jason Reitman on kiusoitellut fanikuntaa jakamalla sosiaalisessa mediassa kuvan Haamujengin vanhasta tutusta paloasemasta. Paikka on sama, joka vilahti myös Ghostbusters Afterlifen lopussa, joten tarinan voi arvailla jatkuvan sieltä käsin. Myös Ghostbuster Afterlifessa esitelty nuori aaveenmetsästäjäsukupolvi tehnee paluun valkokankaille jatko-osassa. Vanhasta kaartista mukana on varmasti ainakin Ernie Hudson, sillä hän on kertonut lukeneensa uuden elokuvan käsikirjoituksen.

Jason Reitman toimii uuden leffan tuottajana. Ohjaajaksi on tällä kertaa kiinnitetty Gil Kenan, joka toimi Reitmanin kirjoittajakumppanina edellisessä leffassa. Reitman totesi jo sen julkaisun aikaan, että moni idea jäi toistaiseksi käyttämättä. Niinpä jatko-osan voi odottaa hyödyntävän juuri näitä nostalgian tunteita herätteleviä ajatuksia.

 

Lähteet: CinemaBlend, Screenrant

Kuva: Sony/Ghostbusters Afterlife, 2021

Lisää luettavaa