Kuvaajan kuolemasta syytetty Alec Baldwin jatkaa näyttelijänä

24.3.2022 11:47

Kuvaaja Halyna Hutchinsin kuolemaan ja ohjaaja Joel Souzan loukkaantumiseen viime lokakuussa johtanut traaginen onnettomuus on edelleen oikeuslaitoksen käsiteltävänä. Hutchinsin perhe haastoi sekä näyttelijä Alec Baldwinin että muita Rust-lännenelokuvaa tekemässä olleita henkilöitä oikeuteen, koska sen kuvauksissa oli heidän näkemyksensä mukaan toimittu edesvastuuttomasti ja yritetty säästää kustannuksista väärissä asioissa.

Heti traagisen ampumisonnettomuuden jälkeen näytti epäselvältä, jatkaako Baldwin uraansa näyttelijänä enää. Helmikuussa tähti kuitenkin julkaisi sosiaalisessa mediassa videon, jossa hän avautui työtilanteestaan. Rust-elokuva tuskin valmistuu ikinä, mutta Baldwin oli päättänyt vaikeaa asiaa käsiteltyään palata kameran eteen. Hän kuvasi viime kuussa Timo Vuorensolan ohjaamaa 97 Minutes -jännitysrainaa Britanniassa. Se kertoo lentokonekaappauksesta, jota Baldwinin näyttelemä turvallisuusviraston johtaja yrittää ratkoa maasta käsin.

Nyt Baldwin jatkaa Euroopassa kahden toisen elokuvan parissa. Ne ovat molemmat jouluelokuvia, joissa on sekä ei-animoituja että animoituja osia. Italiassa kuvattavat Kid Santa ja Billie’s Magic World ovat ennakkotietojen mukaan perhekomedioita, joten niissä tähti, tai hänen näyttelijäveljensä William Baldwin tuskin joutuvat tarttumaan alituiseen tuliaseisiin.

 

Lähteet: EW, Deadline, The Guardian

Kuva: Warner Bros./ Motherless Brooklyn, 2019

Lisää luettavaa