Mitä kuuluu Avengers-elokuvien jatkolle?

Maailmanlaajuisesti kaikkien aikojen parhaimmin lippukassoilla menestyneimpien listan toinen ja viides sija, menestyneimpien supersankarielokuvien ensimmäinen ja kolmas sija… Näiltä paikoilla paistattelee Marvel Studiosin Avengers-elokuvasarjan eri osia. Saavutus on melkoinen, ja suuren suosion takia Avengers-elokuvilla varmasti olisi edelleenkin menekkiä.

Tänä vuona Marvel-elokuvien jatkumo kasvaa ainakin Doctor Strange in the Multiverse of Madness -rainalla. Nimensä mukaisesti se on kuitenkin Doctor Strangen sooloelokuva, eikä siinä näin ollen nähdä kourallista Avengers-sankareita taistelemassa yhteistä vihollista vastaan. Avengers-hahmojen kokoontumisajoa ei nähty myöskään viime vuoden Marvel-seikkailu Eternalsissa, mikä mahdollisesti osaltaan vaikutti elokuvan kehnoon tulokseen.

Seuraavaa varsinaisesta Avengers-seikkailua odottaville on ikäviä uutisia. Marvel Studiosin johtohahmo Kevin Feige ei nimittäin lupaa yhtään uutta Avengers-joukon kokoontumista valkokankaille.

- Marvel Studios ja Marvelin elokuvauniversumi ovat juhlineet kymmenvuotisjuhlansa ja viimeisen Avengers-julkaisun myötä saimme viimein päätökseen 22-osaisen saagan, Feige toteaa viitaten Avengers: Endgame -leffaan vuodelta 2019.

Endgame on Avengers-elokuville hieno lopetus, sillä se on yli 2,79 miljardin lipputuloillaan menestynein supersankarielokuva, menestynein Marvel-elokuva ja James Cameronin Avatarin jälkeen maailman toiseksi menestynein elokuva koskaan. Marvel-leffoille on luvassa jatkoa edelleen, mutta Marvelin elokuvauniversumin edetessä nyt neljättä ns. neljättä vaihettaan (Phase 4), perinteisten Avengers-elokuvien aika näyttää päättyneen.


Lähteet: SlashFilm, The Numbers

Kuva: Marvel Studios/Avengers: Endgame, 2019

R. Isoviita 17.02.2022 klo 23:29

Uusimmat uutiset