Tappava ase -leffasarjasta tunnettu Richard Donner on poissa – aikoi vielä tehdä yhden osan

Teräsmies-, Ennustus- ja Tappava ase -elokuvista tunnettu yhdysvaltalaisohjaaja Richard Donner on kuollut 91-vuoden iässä. Donnerin kuolemasta viesti maanantaina hänen puolisonsa. Alkujaan näyttelijäksi aikonut, mutta 1960-luvulla vahvasti tv-ohjaajaksi ja myöhemmin elokuvaohjaajaksi edennyt Donner aikoi vielä tehdä viidennen Tappava ase -elokuvan yhdessä sarjan alkuperäisten tähtien, Mel Gibsonin ja Danny Gloverin kanssa.

Donner ilmoitti viime vuonna pitävänsä etuoikeutenaan ja velvollisuutenaan saattaa Tappava ase -elokuvien sarja päätökseensä. Donnerin viimeiseksi elokuvaksi jäi kuitenkin vuonna 2006 valmistunut Bruce Willis -toimintajännäri 16 Blocks. Vielä tänä keväänä Tappava ase 5:stä (Lethal Weapon 5) liikkui huhuja, joiden mukaan Tom Cruisea olisi haviteltu leffan roistoksi. Donnerin kuoltua elokuvan toteutuminen on huomattavasti epävarmempaa, sillä hän oli vaikuttavimpia tekijöitä koko projektin takana.

Useat ohjaajakollegat ja näyttelijät ovat muistelleet Donneria suru-uutisen kuultuaan. Steven Spielberg kuivaili tämän olleen hänelle kuin nerokkain professori ja valtava motivaattori. Danny Glover totesi sydämensä musertuneen ja Mel Gibson ylisti Donneria ystävänään ja mentorinaan.

- Opin häneltä niin paljon! Hänen valtava nöyryytensä peitti hänen lahjakkuutensa ja suuruutensa, kun hän luonnehti itseään "lähinnä liikennepoliisiksi". Egonsa hän jätti oven ulkopuolelle, Gibson muisteli.


Lähteet: Variety, Deadline, We Got This Covered, Screenrant

Kuva: Tostie14

R. Isoviita 06.07.2021 klo 02:57

Uusimmat uutiset

Maailman parhaimmasta agentista valmistuu leffa, jossa nähdään myös Henry Cavill

Näyttelijä on ollut Bond-spekulaatioissa mukana.

R. Isoviita

Tolkien-tähti pestattiin todella kumman hepun rooliin

Kokemusta myös muista kummajaisista.

R. Isoviita

Tulipalo tuhosi mittavan määrän elokuvahistoriaa

Harvinaisuuksia katosi.

R. Isoviita

Tom Hanks hyppäsi omintakeisesta näkemyksestään tunnetun ohjaajan kelkkaan

Uudella leffalla ei ole vielä nimeä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...