Mitä kummaa? Disney laittoi irlantilaiskylän uuteen uskoon

20.6.2021 14:50

Alle parin tuhannen asukkaan kokoinen Enniskerryn kylä Irlannin itärannikolla on kokenut yllättävän ”kasvojenkohotuksen”. Kahmalokaupalla kukkia, koristeita, heleitä värisävyjä ja ranskaksi kirjoitettuja kylttejä ilmestyi sen katukuvaan Disneyn toimesta (kuvia Metro.co.uk:n sivuilla).

Toimenpiteen taustalla on leffakuvaus. Disneyn satumainen fantasiaseikkailu Lumottu julkaistiin jo vuonna 2007, mutta nyt se on viimein saamassa jatko-osan, jonka yhdeksi kuvauspaikaksi Enniskerry valikoitui. Disenchanted-niminen toinen osa keskittyy siihen, mitä tapahtuikaan sen jälkeen, kun prinsessan ja hänen prinssinsä väitettiin elävän onnellisina elämänsä loppuun asti.

Adam Shankmanin (Hairspray) ohjaama Disenchanted julkaistaan näillä tietämin suoraan Disney+-palvelussa, kun leffa valmistuu ensi vuonna. Elokuvaa ei silti tehdä uusin näyttelijöin, vaan siinä ovat mukana ensimmäisen osan huippunimet Amy Adams, James Marsden, Patrick Dempsey ja Idina Menzel. Musiikista vastaa Disneyn palkittuihin luottonimiin kuuluva Alan Menken (mm. Pieni merenneito).

 

Lähteet: Metro.co.uk, Screenrant, Collider

Kuva: Disney/ Lumottu, 2007

Lisää luettavaa