Black Panther -tähti teki historiaa postuumisti

Jo viime vuonna arveltiin, että että Black Panther -näyttelijä Chadwick Boseman saattaisi vielä tehdä historiaa. Boseman kuoli vakavan sairauden murtamana viime elokuussa. Hän ehti kuitenkin nuoresta iästään huolimatta tehdä useamman roolityön, josta tullee muistetuksi pitkään.

Se, huomioidaanko Boseman postuumisti Oscar-palkintojen kohdalla, jää vielä nähtäväksi. Koronapandemian takia gaalaa on lykätty tänä vuonna huhtikuun lopulle, eli kahdella kuukaudella aiemmin aiotusta. Muita palkintojenjakoja kuitenkin on tulossa ennen sitä.

Nyt Boseman on jo saanut ennätyksellisen monta huomionosoitusta näyttelijöiden killan (SAG) omaa palkintoseremoniaa koskien. Kilta on nostanut Bosemanin postuumisti ehdokkaaksi peräti neljän eri palkintokategorian kohdalla: osana parasta näyttelijäryhmää, parhaasta miespääosasta, huomionarvoisesta miesesiintyjän työstä ja parhaasta miesnäyttelijän sivuosasta. Kaikki nämä liittyvät Bosemanin tekemisiin Netflixin elokuvissa Ma Rainey's Black Bottom ja Da 5 Bloods. Myös esim. Downton Abbey -tähti Maggie Smith on ollut aiemmin ehdokkaana killan palkintojen viidessä kategoriassa, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun kukaan näyttelijä on saanut näin monta ehdokkuutta juuri elokuviin liittyen.


Lähde: EW

Kuva: Netflix/Ma Rainey's Black Bottom, 2020

R. Isoviita 14.02.2021 klo 03:51

Uusimmat uutiset

James Gunnilla on kerrottavaa Guardians of the Galaxy -suosikkihahmosta

Ohjaaja vastasi fanin tiedusteluun.

R. Isoviita

James Bond -leffojen katselusta luvataan nyt jopa palkkaa

Ei ihan jokaiselle sopiva puuha.

R. Isoviita

Jim Carrey ilmoitti pitävänsä hieman taukoa

Näyttelijä on ollut viime vuosina aktiivinen monin tavoin.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...