Edesmennyt Chadwick Boseman saattaa tehdä vielä historiaa

Black Panther -elokuvassa maailmanmaineeseen noussut Chadwick Boseman menehtyi elokuussa traagisen varhain, vain 43-vuotiaana. Koronapandemian takia monille elokuvantekijöille ja levittäjille mutkikkaaksi muodostunut leffavuosi tekee myös vuoden Oscar-mittelöstä erikoisen. Boseman on silti nostettu yhdeksi ehdokkaaksi arvopalkinnosta kisaavien joukkoon.

Oscar-kisaan kelpuutettavien osallistujien sääntöjä on muutettu, mutta ehdokkaita on silti eri mittakaavassa kuin ennen. Bosemanin viimeisimmistä rooleista yksi oli Netflixin Ma Rainey's Black Bottom -musiikkielokuvassa. Viihdejätillä on suunnitelmia kampanjoida Bosemanin puolesta, mutta tällä hetkellä ei ole vielä täysin varmaa, olisiko näyttelijä ehdolla sivu- vai pääroolista.

Ei ole aivan tavatonta, että näyttelijä myös palkittaisiin roolityöstään postuumisti - eräs tuoreimpia tällaisista tapauksista on Heath Ledgerin voitto osastaan Jokerina supersankarileffa Yön ritarissa. Boseman saattaa saada postuumisti jopa yllättävän tuplavoiton: Hänellä oli sivurooli myös Spike Leen Da 5 Bloods -sotakuvauksessa, jota Netflix tarjoaa niin ikään Oscar-kilpaan.


Lähde: Variety

Kuva: Netflix/Ma Rainey's Black Bottom, 2020

R. Isoviita 22.10.2020 klo 14:18

Uusimmat uutiset