Sacha Baron Cohen paljasti, kuinka hullua Borat 2:n kuvauksissa oli

18.10.2020 16:10

Sacha Baron Cohen on 1990-luvulta asti kutkuttanut nauruhermoja mutta myös herättänyt raivoa satiirihahmoillaan. Näyttelijän menestyshahmo, kazakstanilainen toimittaja Borat, palaa repimään huumoria amerikkalaisista nyt 14 vuoden jälkeen toisessa elokuvassaan.

Baron Cohenin paluu Boratiksi saattoi tulla monille tänä vuonna yllätyksenä, mutta ilmeisesti aika on tehnyt tehtävänsä, eikä liian moni enää tunnistanut Baron Cohenin valepukuja. Borat 2, jonka koko nimi kuuluu Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan, ei silti ollut helppo kuvattava.

Näyttelijän mukaan hän esim. piilotteli tunteja ns. läskiasussa miesten wc:ssä, jotta hän pääsi iskemään konservatiivien kokoontumiseen ja yllättämään varapresidentti Mike Pencen. Toisaalta Baron Cohen joutui pelkäämään jopa henkensä puolesta, kun erääseen musiikkiesitykseen kerääntynyt oikeistolaisjoukko tajusi hänen olevan muuta kuin he olivat kuvitelleet. Baron Cohen kertoo joutuneensa rimpuilemaan koko voimallaan näiden otteesta. Tuossa tilaisuudessa hänellä oli turvanaan luotisuojaliivit.

Borat-jatko-osan tekemisessä vaadittiin myös melkoista metodinäyttelemistä:

– Vaikein asia, jonka jouduin tekemään, oli elää samana hahmona viisi päivää pandemian takia lukkojen takana. Heräsin, söin aamiaista, ja päivällistä ja menin nukkumaan Boratina, kun asuin yhdessä kahden salaliittoteoreetikon kanssa saman katon alla. Silloin en voinut olla hetkeäkään poissa roolihahmosta.

Boratin paluu tapahtuu Amazon Prime -suoratoistopalvelun kautta ensi viikon lopulla.

 

Lähteet: EW, CinemaBlend

Kuva: Amazon Prime/Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan, 2020

 

Lisää luettavaa