Ohjaaja Joss Whedonille syytteitä kelvottomasta käytöksestä

Moniongelmainen Justice League on viimein tulossa alkuperäisen ohjaajansa Zack Snyderin näkemyksen mukaisena versiona julki ensi vuonna. Snyderin sijasta elokuvan edellisen version viimeisteli kuitenkin toinen maineikas ohjaaja Joss Whedon, jota kohtaan on nyt esitetty ikäviä syytöksiä.

The Avengers -käsikirjoittaja ja Buffy - vampyyrintappaja -sarjan taustalta tunnettu Whedon on näyttelijä Ray Fisherin mukaan esiintynyt moukkamaisesti. Fisher, joka esitti Justice Leaguessa Victor Stonea eli supersankari Kyborgia, kuvailee Whedonin olleen leffan kulisseissa rivo suustaan, harjoittaneen sortoa, toimineen epäammattimaisesti ja täysin epähyväksyttävästi elokuvan tekijätiimiä ja näyttelijöitä kohtaan.

Aiemmin Whedonista ei ole ammatillisessa mielessä valitettu, joskin hänen ex-vaimonsa Kai Cole julkaisi muutama vuosi sitten negatiiviseen sävyyn kirjoitetun avoimen kirjeen. Tässä hän ilmaisi entisen puolisonsa saaneen julkisuudessa arvostusta feministinä, mutta käyttäneen häntä hyväkseen ja harrastaneen avioliiton ulkopuolisia suhteita aina Buffyn ajoista alkaen.

Näyttelijä Ray Fisherin ulostulo seurasi hänen Twitterissä julkaisemaansa vanhaa videoleikettä, jossa hän kehuu Whedonin otteita Justice Leaguessa. Videon oheen Fisher oli liittänyt tekstin: "Haluaisin käyttää hetken peruakseni tämän lausunnon." Mitä tarkalleen ottaen leffan kulisseissa tapahtui, sitä ei ole tässä vaiheessa eritelty kenenkään puolelta.


Lähteet: THR, Vulture, Twitter

Kuva: Warner Bros./ Justice League, 2017

R. Isoviita 01.07.2020 klo 23:21

Uusimmat uutiset