Christopher Nolanin ja James Cameronin henkilökohtainen leffamaku saattaa yllättää

24.5.2020 23:32

Sitä ei käy kieltäminen, etteivätkö sekä Christopher Nolan että hänen kanadalaiskollegansa James Cameron olisi ohjaajien ammattikunnan kermaa. Nolanilla on peräti viisi Oscar-ehdokkuutta, ja hänen heinäkuulle aikataulutettua Tenet-rainaansa odotetaan jo innolla. Cameron on voittanut ensimmäiset Oscarinsa jo Titanicista ja kuvaa pitkään odotettuja jatko-osiaan Avatar-elokuvalleen taas lähiaikoina.

Mitä nämä huipputekijät sitten katsovat vapaalla ollessaan? Kurosawaa, Wellesiä tai kenties uudemman ajan kollegojensa taidonnäytteitä? Niitäkin todennäköisesti, mutta joukkoon mahtuu toki myös leffoja, joille harva ammattikriitikko suostuisi antamaan kovin korkeaa arvosanaa. Cameron esimerkiksi paljasti hiljattain Empire-julkaisun haastattelussa varsin yllättävän leffasuosikin, Rotten Tomatoes -sivustolla vain 36% tuoreuden saavuttaneen videopelielokuvan.

– Yksi elokuvallisista salaisista paheistani, jota pidän oikeastaan aika kauniisti tehtynä, on Resident Evil. Michelle Rodriguezin katseleminen siinä, hänen villieläinmäinen liikehdintänsä, se on hauskaa, Cameron kertoi.

Nolanin suosikkeihin taas lukeutuu 48% tuoreuden Rotten Tomatoes -sivustolla kerännyt toimintakomedia MacGruber. Will Forten tähdittämä Ihmemies-parodia paljastui ohjaajan suosikiksi, kun hänen Batman-trilogiassaan näytellyt Anne Hathaway vihjaisi MacGruber-ohjaaja Jorma Tacconelle Nolanin käyttävän kuvauksissa ahkerasti MacGruber-sitaatteja. MacGruber on saamassa jatkoa TV:n puolella, ja Nolan on jo viestinyt Tacconelle ”maailman odottavan” näitä seikkailuja.

 

Lähteet: Empire, Collider, ScreenRant, Rotten Tomatoes

Kuva: Michaels Goldwyn/Relativity Media/ MacGruber, 2010

Lisää luettavaa