Marvel-pomo Feige tarttuu Star Warsiin – mutta mitä tapahtuu Spider-Manin leirissä?

Monien yllätykseksi mm. Marvelin Iron Man- ja Avengers-leffojen taustavaikuttajan, tuottaja Kevin Feigen on tällä viikolla kerrottu osittain siirtyvän Star Wars -elokuvista tunnetun Lucasfilmin puolelle. Ehdotus siirtymiselle tuli sekä Marvelin että Lucasfilmin omistavalta Disneyltä. Feige on aiemmin myös auttanut kehittämään kilpailija Sonyn hallussa olevan Marvel-sankari Spider-Manin elokuvallisia seikkailuja, mutta sekä Sonyn että useiden fanien tyrmistykseksi tämä yhteistyö loppui hiljattain.

Feigen loikkaus Lucasfilmin avuksi Star Wars -tiimiin ei tarkoita, että hän korvaisi Lucasfilmin johdossa toimivan Kathleen Kennedyn. Kaksikon on raportoidusti tarkoitus tehdä yhdessä päätöksiä vielä nimeämättömän Star Wars -elokuvan suhteen. Feigen neuvojen menetys on Sonyn osalta sosiaalisessa mediassa katsottu pahimmillaan jopa katastrofiksi.

Sonylla ei kuitenkaan ole jääty toimettomiksi Spider-Manin maailman kanssa. Yhtiöllä on viimeisimpien tietojen mukaan kehitteillä - ei vain Hämiksen arkkivihollisia käsittelevät leffat Venom 2 ja Morbius - vaan myös Hämistä sarjakuvissa erikoisvoimillaan auttaneen Madame Webin oma elokuva. Madame Webin käsikirjoitusta tekevät ensi vuonna elokuvateatterilevitykseen saapuvan Morbiuksen (pääosassa Jared Leto) kirjoittajat Matt Sazama ja Burk Sharpless.

Useiden Hämähäkkimies-sarjakuvista tuttujen hahmojen tuominen valkokankaille voidaan tulkita merkiksi siitä, että Sonylla on vahva aikomus pitää Spider-Man kassamagneettinaan ja rakentaa hahmon ympärille niin paljon toimintaa, ettei katkenneesta Marvel-yhteistyöstä koituisi sille suurempaa harmia. Kevin Feigen sijasta yhtiö on jo saanut avukseen toisen Marvel-sarjakuvasankareiden parissa toimineen henkilön.

Marvelin Ryhmä-X-sarjaan perustuneita X-Men-elokuvia 20th Century Foxin puolella tuottanut Hutch Parker on liittynyt Venom 2:n tuotantoryhmään. Andy Serkisin ohjaama ja Tom Hardyn tähdittämä jatko-osa tullee ensi-iltaan runsaan vuoden kuluttua. Hutch Parkerin siirtyminen ns. Spider-Man-leiriin saattaa olla hyvä merkki, sillä miehen filmografiasta löytyvät sekä kehuja saaneet Wolverine että sen jatko-osa Logan. Toisaalta hän on toiminut tuottajana myös pannukakuksi haukutussa Dark Phoenixissa ja useaan otteeseen takaisin hyllylle siirretyssä The New Mutantsissa.


Lähteet: CinemaBlend, THR, ScreenRant, The Guardian

Kuva: Sony/Spider-Man: Far from Home, 2019

R. Isoviita 27.09.2019 klo 13:27

Uusimmat uutiset