Avengers-leffa vei jälleen yhden voiton – vieraalla maaperällä

28.8.2019 20:19

Kuluvan vuoden kovimpiin menestyjiin lukeutuva Avengers: Endgame on lyönyt jälleen yhden ennätyksen rikki. Tällä kertaa voittolukemat saavutettiin kuitenkin muualla kuin Yhdysvalloissa.

Marvel-supersankareiden suuri kamppailu on tähän mennessä kahminut kotimaassaan yli 858,2 milj. dollaria ja maailmanlaajuisesti messevät liki 2,8 miljardia dollaria. Amerikkalaisrainan menestys ei tietenkään ole aina itsestäänselvyys, kun liikutaan maan rajojen ulkopuolelle. Esim. Britanniassa oma ja korkealaatuinen elokuvatuotanto puolustaa usein hyvin paikkaansa katsojatilastoissa.

Sekä brittien että amerikkalaisten yhteistuotantona valmistunut ja brittirockin huippubändi The Queenin historiaa valottanut Bohemian Rhapsody sai kolmanneksi eniten lipputuloja kaikista maista juuri Britanniasta heti Japanin ja Etelä-Korean jälkeen. Suoratoistopalveluihin siirryttyään tämä Freddie Mercuryn ja The Queenin tarina teki brittien striimausennätyksen n. 265 000 latauskerralla. Tällä lukemalla The Queen-leffa rokkasi Avengers: Infinity War -elokuvan suohon.

Mutta tänä vuonna on ollut uusi ääni kellossa: Mercury ja kumppanit tulivat samojen Marvel-sarjakuvahahmojen jyräämiksi. Jyräämisestä todella voidaan puhua, sillä Avengers: Endgame on jo saanut Iso-Britannian striimaustilastoissa n. 335 400 latauskertaa.

 

Lähteet: BBC, Box Office Mojo

Kuva: Marvel/Disney/ Avengers: Endgame, 2019

Lisää luettavaa