Doctor Strange vai The New Mutants: kumpi tuo Marvel-kauhun leffateattereihin ensin?

26.7.2019 19:18

San Diegon Comic Con -tilaisuudessa paljastettiin taannoin, että Benedict Cumberbatchin tähdittämän Doctor Strangen jatko-osa on virallisesti Marvelin tuotantolinjalla. Leffan nimi ja logo, Doctor Strange in Multiverse of Madness, viittaavat kauhun suuntaan, sillä esim. logossa käytetty kirjasin muistuttaa kauhukirjailijoiden Clive Barker tai Stephen King teosten kansissa esiintynyttä fonttia. Aiemmin Marvel-sarjakuvasankarit eivät valkokankaalla ole astuneet kauhun puolelle, mutta sarjakuvien sivuilla näitä kokeiluja on nähty.

Doctor Strangen maailmaan kauhu saattaa sopia, mutta magian kanssa lähentynyt huippukirurgi ei välttämättä ole ensimmäinen Marvel-hahmo, joka siirtyy leffoissa kauhugenren puolelle. Kauhuksi laskettava The New Mutants, jonka alkuperäiset kuvaukset tehtiin ennen kuin Disneyn ja FOXin yrityskauppa tapahtui, odottaa yhä julkaisuaan. Tämä toistaiseksi viimeinen X-Men-leffa on ollut tulossa ensi-iltaan jo useamman kerran, mutta viimeisimmän tiedon mukaan elokuvan julkaisu pitkittyy ainakin ensi huhtikuuhun.

Erityisvoimiensa takia entistä vaarallisempien mutanttihahmojen leffaa on haluttu muokata useampaan otteeseen pelottavammaksi. Lisäkuvausten ja uusien leikkausten takia The New Mutants on myöhästynyt aiotusta, eikä sen tulevaisuus vieläkään näytä kovin varmalta. Doctor Strange in Multiverse Madnessia on sen sijaan jo ehditty luonnehtia ensimmäiseksi kauhukeskeiseksi Marvel-leffaksi, sillä sen ensi-ilta vuonna 2021 vaikuttaa varmemmalta.

Kumpi leffoista sitten ensi-iltaan ensimmäiseksi ehtiikään, Marvel-kauhua on suunnitelmissa myös lisää. Vampyyri-aiheisen Blade-leffasarjan reboot on tapahtumassa myöhemmin. Nyt Mahershala Alin tähdittämälle uudelle Bladelle on haussa ohjaaja, jonka sekä fanit että studio toivovat olevan värillinen.

Lähteet: We Got This Covered, Collider, Digital Spy, Cinemablend

Kuva: Disney/Marvel/ Doctor Strange, 2016

Lisää luettavaa