Hämähäkkimies teki historiaa

7.1.2019 13:05

Vaikka supersankareista kertovat leffat paistattelevatkin usein huipulla, kun puhutaan parhaista kassamagneeteista, arvostetuimmissa palkintogaaloissa ne jäävät yleensä vaille suurta huomiota. Parin vuoden takainen Marvel-filmatisointi Deadpool oli ensimmäinen supersankarielokuva, mikä edes sai merkittävän palkintoehdokkuuden. Studiolla riittää kuitenkin uskoa, että Black Pantherille heruisi ehdokkuus helmikuisen Oscar-gaalan parhaan elokuvan kategoriassa.

Black Panther ei juhlinut viime yön Golden Globe -palkintohulinoissa, eikä parhaan elokuvan palkintoa herunut myöskään Deadpoolille aiemmin. Supersankarileffojen alagenressä tehtiin silti historiaa viime tuntien aikana, sillä viimeisin Hämähäkkimies-seikkailu, Spider-Man: kohti Hämähäkkiversumia, päihitti oman kilpakategoriansa vastustajat. Se sai parhaan animaatioelokuvan Golden Globen.

Voitto oli harvinainen myös muussa mielessä, sillä elokuva on Sonyn, eikä Disneyn tuotantoa. Tämä oli Golden Globe -gaalan historiassa vasta kolmas kerta, kun jokin muu kuin Disney (tai sen omistama Pixar) loistaa parhaan animaatioelokuvan kategoriassa. Seittisingon – tai tämän leffan tapauksessa seittisinkojen – seikkailu mitteli palkinnosta mm. Disneyn Ihmeperhe 2:ta ja Räyhä-Ralf valloittaa Internetin -elokuvaa vastaan.

Lähteet: Screenrant, Polygon, THR

Kuva: SPAI/Spider-Man: kohti Hämähäkkiversumia, 2018

Lisää luettavaa