Hämähäkkimies teki historiaa

Vaikka supersankareista kertovat leffat paistattelevatkin usein huipulla, kun puhutaan parhaista kassamagneeteista, arvostetuimmissa palkintogaaloissa ne jäävät yleensä vaille suurta huomiota. Parin vuoden takainen Marvel-filmatisointi Deadpool oli ensimmäinen supersankarielokuva, mikä edes sai merkittävän palkintoehdokkuuden. Studiolla riittää kuitenkin uskoa, että Black Pantherille heruisi ehdokkuus helmikuisen Oscar-gaalan parhaan elokuvan kategoriassa.

Black Panther ei juhlinut viime yön Golden Globe -palkintohulinoissa, eikä parhaan elokuvan palkintoa herunut myöskään Deadpoolille aiemmin. Supersankarileffojen alagenressä tehtiin silti historiaa viime tuntien aikana, sillä viimeisin Hämähäkkimies-seikkailu, Spider-Man: kohti Hämähäkkiversumia, päihitti oman kilpakategoriansa vastustajat. Se sai parhaan animaatioelokuvan Golden Globen.

Voitto oli harvinainen myös muussa mielessä, sillä elokuva on Sonyn, eikä Disneyn tuotantoa. Tämä oli Golden Globe -gaalan historiassa vasta kolmas kerta, kun jokin muu kuin Disney (tai sen omistama Pixar) loistaa parhaan animaatioelokuvan kategoriassa. Seittisingon - tai tämän leffan tapauksessa seittisinkojen - seikkailu mitteli palkinnosta mm. Disneyn Ihmeperhe 2:ta ja Räyhä-Ralf valloittaa Internetin -elokuvaa vastaan.


Lähteet: Screenrant, Polygon, THR

Kuva: SPAI/Spider-Man: kohti Hämähäkkiversumia, 2018

R. Isoviita 07.01.2019 klo 13:05

Uusimmat uutiset

70’s Show’n tähti paljasti sairastuneensa vaikeasti

Ashton Kutcherilla oli hankala vuosi.

R. Isoviita

Clu Gulager on kuollut

Tähti ehti kunnioitettavaan ikään.

R. Isoviita

James Francon tuore roolikiinnitys nostatti äläkän

Diktaattorin elämästä tehdään leffaa.

R. Isoviita

Joker 2: Tämä elokuvasta tiedetään nyt

Myös ensi-iltapäivä selvillä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...