Sarjakuvantekijä Stan Lee on poissa

Suurelle yleisölle niin monien sarjakuvahahmojensa kautta kuin Marvel-elokuvissa tekemistään cameo-rooleista tuttu Stan Lee on kuollut 95-vuotiaana. Hänen tyttärensä asianajaja on vahvistanut Leen nukkuneen pois tänä aamuna Cedars Sinain sairaalassa Kaliforniassa. Lee oli sairastellut jo aiemmin ja joutui vointinsa takia perumaan mm. fanitapaamisia.

New Yorkissa syntynyt Lee aloitti uransa sarjakuvien parissa vain 17-vuotiaana. Hän oli mukana luomassa Ihmenelosia (Fantastic Four), Hämähäkkimiestä (Spider-Man), Iron Mania, Hulkia ja Ryhmä-X:n (X-Men) tarinoita. Hänet on nimetty Marvel-elokuvissa, kuten tulevassa Spider-Man: Far From Home -rainassa, sekä hahmojen luojaksi että elokuvien yhdeksi tuottajaksi. Leen vaikutus näkyy valkokankailla vielä pitkään, sillä hänet oli liitetty myös mm. kauan huhuttuun Gambit-filmatisointiin, Black Widow -leffaan sekä vuoteen 2020 asti aikataulutettuihin, vielä virallista nimeä vailla oleviin Marvel-sarjakuvafilmatisointeihin.

Legendan poismenoa surevat monet. Esim. Deadpool-näyttelijä Ryan Reynolds kiitti Leetä lyhyesti Twitterissä ja Captain America -hahmoa näytellyt Chris Evans totesi:

- Ei tule koskaan toista Stan Leetä. Vuosikymmeniä hän tarjosi sekä nuorille että vanhoille seikkailua, pakotien, lohtuarohkaisua, innoitusta, voimaa, ystävyyttä ja iloaHän tihkui rakkautta ja lämpöä ja jättää lähtemättömän merkin niin monien elämään.

Stan Leen cameoita:


Lähteet: THR, Deadline, Twitter

Kuva: Mary Catherine

R. Isoviita 12.11.2018 klo 22:19

Uusimmat uutiset

Viime vuoden kamppailupätkä Mortal Kombat saa jatkoa

Hahmoja riittää useampaankin osaan.

R. Isoviita

Disney vastasi Peter Dinklagen kritiikkiin

Konsulttiapua on haettu.

R. Isoviita

Tuorein Spider-Man-leffa tekee kovaa tiliä edelleen

Tekijöillä tähtäimessä myös muuta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...