Muistatko tämän ysäritähden? Tuotti ja ohjasi oman unelmaelokuvansa

6.7.2018 22:35

Moni 1990-luvulla elänyt muistanee yhä Lord of the Dancen, irlantilaista kansantanssiperinnettä maailmanmaineeseen tuoneen Michael Flatleyn. Flatley löi koroillaan sellaisen innostuksen vilkasta jalkatyötä vaativaan tanssilajiin, että sitä harrastettiin pitkään myös eri puolilla Suomea. Nyt sama Flatley on hypännyt elokuva-alalle.

Supertähti ei ole tyytynyt pelkästään tuottamaan omaa elokuvaa, vaan hän vastaa myös sen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta. Ja tietenkään siinä ei ole vielä kaikki, sillä tanssilla miljoonaomaisuuden kerännyt Flatley myös näyttelee elokuvansa pääosaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole tanssielokuva, vaan vakoojajännäri – Flatleyn roolihahmokin on eläkepäivistä haaveileva agentti. Tähti on kuvaillut elokuvan tekemistä unelmaprojektikseen.

Blackbird-niminen raina on jo saanut kiinnostunutta kuhinaa ympärilleen, vaikka sen ensi-iltapäivämäärä onkin yhä mysteeri. The Guardian kirjoittaa, että joko Flatley omaa niin huikean näkemyksen elokuvastaan, ettei ole halunnut antaa Blackbirdiä kenenkään muun käsiin, tai sitten kyseessä on turhamaisin projekti sitten [kalkkunaksi ilmenneen John Travolta -leffa] Taistelukenttä Maan (Battlefield Earth). Den of Geek -sivusto puolestaan arvelee Flatleyn saaneen Blackbirdin myötä tilaisuuden ajella klassikkoautolla, pukeutua smokkiin kuin eräs toinen maailmankuulu salainen agentti ja tekevän leffassa useamman vainajan liikuttamatta ylävartaloaan.

Koska elokuvasta ei ole vielä traileria julkaistu, tässä näyte Flatleyn aiemmalta uralta:

Lähteet: The Guardian, The Sun, Den of Geek, Twitter

Kuva: Dance Lord Productions/Blackbird, 2018

Lisää luettavaa