Disneyn kenties rakastetuin piirrosklassikko uusintakäsittelyyn

Tuhkimo, Viidakkokirja, Pete ja lohikäärme Elliott - Disneyllä on pitänyt kiirettä vanhojen klassikkojensa kierrättämisessä uusiksi elokuviksi. Yhtiö on aiemmin ilmoittanut tuovansa valkokankaille myös ei-piirretyt versiot Kaunottaresta ja hirviöstä sekä Leijonakuninkaasta. Nyt uusintakäsittelylistalle on lisätty sen menestyneimpiin lukeutuva animaatioklassikko.

Disneyn Lumikki ja seitsemän kääpiötä oli vuonna 1937 jotakin ennen näkemätöntä - se oli ensimmäinen pitkä animaatio, jossa oli myös värit. Jos katsotaan pelkästään Yhdysvaltain lipputuloja, ja otetaan huomioon valuuttakurssien muutokset, kyseinen leffa on edelleen kymmenen kaikkien aikojen menestyneimmän elokuvan joukossa. Vaikka Lumikista ja seitsemästä kääpiöstä on tuotettu vuosien mittaan uusia painoksia esim. video- ja DVD-myyntiin, Disneyllä halutaan kuvata rakastettu tarina viimein täysin uudelleen alkuperäisen animaation hengelle uskollisissa lavasteissa ja roolipuvuissa.

Leffan käsikirjoittajaksi on pestattu Erin Cressida Wilson, jonka kirjoittama mysteeritrilleri Nainen junassa pyörii tällä hetkellä myös Suomen elokuvateattereissa. Uuteen versioon on tekeillä lisäksi uusia lauluja, mutta siitä ei vielä ole tietoa, kuka elokuvan ohjaa tai kenet valitaan Lumikiksi. Oletettavasti yhtiössä ei kuitenkaan haluta rooliin kilpailija Universalin muutaman vuoden takaisen Lumikki ja metsästäjä -rainan naispäätähteä, Kristen Stewartia.


Lähteet: THR, CinemaBlend, Box Office Mojo

Kuva: Disney

R. Isoviita 01.11.2016 klo 12:28

Uusimmat uutiset

Kauhusarja Scream jatkuu, mutta mistä nyt on kyse?

Wes Cravenin aloittama leffasarja tekee paluuta ensi vuonna.

R. Isoviita

Etkö saa tarpeeksesi Jurassic Parkin kuumasta kaaosteoreetikosta? Lisää tulossa…

Jurassic World: Dominion ei ole ainut, jossa Jeff Goldblumin hahmo seikkailee jatkossa.

R. Isoviita

Marvel-tuotantojen tekeminenkö siistiä? Käsikirjoittaja paljastaa

Seikkailut eivät synny ihan kädenkäänteessä.

R. Isoviita

Uusi Jurassic World -leffa korjaa franchisen vanhaa virhettä

Ohjaajalla on kova hypetys päällä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...