Vapise Angry Birds, palikat tulevat

Rovion suosittuun peliin perustuva Angry Birds -leffa menestyy. Parhaillaan niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakin elokuvateattereissa pyörivälle vihaisten lintujen seikkailuanimaatiolle on povattu rapakon takana jopa odotettua parempaan lipunmyyntiä: se saattaa saavuttaa Yhdysvalloissa yli 40 miljoonan dollarin myyntitulot tässä viikonvaihteessa THR:n mukaan. Angry Birdsin jälkiä pyrkii seuraamaan klassikkopeli Tetriksen elokuvaversio, joka on ollut suunnitteilla jo pari vuotta.

Venäläisen pelintekijä Aleksei Pažitnovin luoma klassikkopeli kääntyy leffaksi näillä näkymin Kiinan ja Yhdysvaltojen yhteistuotantona. Viimeisen tiedon mukaan putoavien palikoiden tarinasta ei tehdä vain yhtä elokuvaa, vaan eeppisen mittava trilogia. Projektiin satsataan ainakin 80 miljoonaa dollaria.

Elokuvasarjan ensimmäisen osan kuvausten on määrä alkaa Kiinassa ensi vuonna. Tetris The Movien tuottaja Larry Kasanoff Threshold Entertainment Groupista kertoi Cannes'n elokuvafestivaalien yhteydessä, että leffassa tulee olemaan myös kiinalaisia näyttelijöitä. Elokuvan genreksi on määritelty tieteistrilleri, mutta Kasanoffin mukaan se ei tule olemaan sellainen kuin kuvitellaan, vaan positiivisella tavalla yllättävä. Aiemmin Tetris-leffaan liitetyn ohjaaja Brett Ratnerin nimeä ei ole mainittu tämän trilogian yhteydessä.


Lähteet: ScreenRush, Deadline, THR

Kuva: Liz Lawley (kuva ei ole elokuvasta)

R. Isoviita 21.05.2016 klo 13:39

Uusimmat uutiset