Elokuvantekijöillä päänvaivaa


Joitakin viikkoja sitten kerroimme Birdman-ohjaaja Alejandro Gonzàles Iñárritun ja Leonardo DiCaprion uutuuselokuvasta The Revenant, jonka kuvaukset liian lauha sää pani sekaisin. Tapaus ei ole ainoa laatuaan, sillä useammatkin elokuvatuotannot ovat kärsineet viime aikoina samoista ongelmista. Quentin Tarantinon odotettu western The Hateful Eight sijoittuu lumiseen Wyomingiin, mutta senkin kuvausryhmällä oli hankaluuksia löytää tarpeeksi armotonta keliä ja säätä.

Tarantinon leffan tärkeimpiin elementteihin kuuluu kova lumimyrsky, jolta sen päähenkilöt, lainsuojattomia metsästävä joukko, pyrkivät suojaan. Tämän vuoden alussa elokuvaan Telluridessa (kuvassa) tehdyissä kuvauksissa jouduttiin pitämään pitkää taukoa, sillä kuvauspaikaksi valitulla alueella oli vain alle parikymmentä senttiä lunta. Tavanomaista lämpimämmästä säästä johtunut pitkä paussi toi tuotantoyhtiölle lähes 10 miljoonan dollarin (eli n. 8,9 miljoonan euron) lisälaskun, kun The Hateful Eightin tiimi odotti käsikirjoituksen vaatimia luonnonnäkymiä väliaikaismajoituksessa paikan päällä ja Tarantino kävi kuumana väärin povatun sään takia.

Islantilainen elokuvaohjaaja Baltasar Kormákur puolestaan ei pystynyt kuvaamaan nyt syyskuussa ensi-iltaan tulevaa hyistä seikkailutrilleriään kotimaassaan, koska Islannin jäätiköt eivät enää ole tarpeeksi jäisiä ja puhtaan värisiä. Kormákurin Everest-elokuvaa, jota tähdittävät mm. Jake Gyllenhaal, Keira Knightley ja Elizabeth Debicki, kuvattiinkin tästä syystä Italian vuoristossa, jossa lämpötilanvaihtelut aiheuttivat runsaita lumivyöryjä. Niistä sai osansa myös Kormákurin raina, kun yksi vyöryistä möyrysi sen kuvauspaikan päältä ja toinen vyöry tappoi 17 kiipeilijää lokaatiossa, jossa osa elokuvan tuotantoryhmästä oli niin ikään tekemässä kuvauksia.


Lähteet: Vanity Fair, Denver Post

Kuva: Christopher Michel

R. Isoviita 30.08.2015 klo 13:17

Uusimmat uutiset

Johnny Deppillä on uusi rooli

Hollywoodin ulkopuolella.

R. Isoviita

Näyttelijäkonkarilla on idea Jokeri-elokuvaa varten

Willem Dafoelle on soviteltu Batman-pahiksen roolia fanikunnan puolesta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...