Leijonakuningas-taiteilijalta koskettava muisto

5.8.2015 13:43

Viime kuun alussa salametsästäjän uhriksi joutunut 13-vuotias leijonauros Cecil on saanut huomiota Disneyn konkarianimaattorilta. Mm. Karhuveljeni Kodan ja Leijonakuninkaan parissa työskennellyt Aaron Blaise on kunnioittanut Cecilin muistoa omimmalla tavallaan. Villieläimiin melkeinpä erikoistunut Blaise on julkaissut videon, jossa hän ikuistaa Cecilin kynällään.

Leijonakuninkaan vahvasti mieleen tuova video tuli julki pian sen jälkeen, kun tieto Cecilin kohtalosta alkoi levitä. Suojelualueen ulkopuolelle houkuteltu Cecil ammuttiin jousella ja nuolella Zimbabwessa ilman lupaa, eikä joidenkin lähteiden mukaan kissapeto kuollut heti, vaan sitä jahdattiin pidemmän aikaa. Teon tekijäksi paljastui yhdysvaltalainen hammaslääkäri, jonka safarireissu päättyi myös hänelle itselleen huonosti: kun metsästysuutinen tuli julki, hän menetti asiakkaitaan ja sai suuren väkijoukon vihat niskaansa.

Lienee vain ajan kysymys, milloin Cecilin tarinasta tehdään elokuva. Leijonan kohtalo on herättänyt suuryritykset, kuten satoihin kohteisiin lentävän Delta Air Linesin kääntämään selkänsä metsästäjille, jotka haluaisivat kuljettaa sen avustuksella leijonanpäänsä ja muut suursaaliinsa kotiinsa. Yhtiön työntekijät valvovat entistä tiukemmin, ettei sen siivillä kuljetettaisi laittomasti saalistettuja eläimiä tai näiden osia. Vaikka Cecilin kuolema oli traaginen, sillä vaikuttaa olevan hyviä seurauksia.

 

Lähteet: CNN, People, LA Times

Kuva: Disney Enterprises/ Leijonakuningas

Lisää luettavaa