Men in Blackistä, Skyfallista ja American Hustlesta tunnettu yhtiö isossa pulassa


Viime kuun loppupuolella Sony Picturesin tietokoneille tehty hakkerihyökkäys tekee edelleen hallaa elokuvayhtiölle. Hakkerit, joiden kansalaisuus ja henkilöllisyys ovat edelleen hämäriä, vuotivat medialle viimeksi uusimman James Bond -elokuvan käsikirjoituksen. Yhtiön ja sen yhteistyökumppanien onneksi kyseessä ei ollut kuitenkaan Spectreksi nimetyn Bond-rainan tuorein käsikirjoitusversio.

007-käsikirjoituksen varhaisen version lisäksi uusin vuoto paljasti kyseisestä elokuvasta muutakin kuin sen, että rikollispäällikkö Blofeld liittyy kuin liittyykin tähän elokuvaan. Ensi vuonna julkaistava 007-leffa on vuodettujen tietojen mukaan paisumassa sarjansa kalleimmaksi, ylitettyään jo kymmenillä miljoonilla budjettinsa ja maksaessaan nyt yli 300 miljoonan dollaria (yli 241 miljoonaa euroa). Näin kova hinta ei ole tuotantoportaan mieleen, ja elokuvan kuluja yritetäänkin saada hallintaan mm. vaihtamalla kuvauspaikkoja halvempiin ja karsimalla toimintakohtausten näyttävyyttä.

Hakkerien iskusta johtuen Sony Pictures on joutunut kohtaamaan muutenkin rahahuolia. Hyökkäys, joka on tuonut yksityisviestien ja tulevan Bond-rainan sisällön lisäksi julki myös yhtiön työntekijöiden terveystietoja ja muuta arkaluontoista dataa, on aiheuttanut miljoonavahingot ja Sony Picturesilla on nyt mm. ongelmia maksaa työntekijöidensä palkkoja. Tämä saattaa vaikuttaa Sonyn suunnittelmien elokuvien julkaisuaikatauluihin ja pahimmillaan pysäyttää joko osan tai kaikkien Sony Picturesin elokuvien tekemisen. Ikävät ajat tulevat jatkumaan, sillä hakkerit ovat ilmoittaneet paljastavansa vielä lisää yhtiöltä viemiään tietoja ns. joululahjana.


Lähteet: CNN, Variety, Gawker

Kuva: © 2012 Danjaq, LLC, United Artists Corporation and Columbia Pictures Industries/ 007 Skyfall

R. Isoviita 15.12.2014 klo 08:07

Uusimmat uutiset

James Gunnilla on kerrottavaa Guardians of the Galaxy -suosikkihahmosta

Ohjaaja vastasi fanin tiedusteluun.

R. Isoviita

James Bond -leffojen katselusta luvataan nyt jopa palkkaa

Ei ihan jokaiselle sopiva puuha.

R. Isoviita

Jim Carrey ilmoitti pitävänsä hieman taukoa

Näyttelijä on ollut viime vuosina aktiivinen monin tavoin.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...