Leffamusiikkia, joka ei sopinut leffoihin

4.11.2014 08:02

Sekä ohjaaja John Carpenterin että brittibändi Pink Floydin elokuvamusiikkiin liittyvä historia on saanut uuden lisän. Molemmat ovat tahoillaan puuhanneet uutta materiaalia, mutta tällä erää kummankaan musiikilliset tuotokset eivät tule soimaan elokuvien taustalla. Tekijät vihjaavat kuitenkin, että nämä tuotokset olisivat syntyneet leffoja suunnitellessa.

Carpenter, joka on säveltänyt mm. elokuviensa Halloween ja Pako New Yorkista maineikkaat teemat, on kaikessa hiljaisuudessa tehnyt levyllisen musiikkia, joka muistuttaa ennakkokuuntelijoiden mukaan suuresti hänen aiempia elokuvasävellyksiään. Carpenterin itsensä mukaan ensi vuoden helmikuussa julkaistava levy, Lost Themes, on musiikillista hauskanpitoa, minkä mahdollisti juuri se, ettei sävellyksiä tarvinnut enää mitoittaa elokuvia ajatellen.

– Tarkoitus oli tehdä musiikistani valmiimpaa ja täydempää, hän kuvailee prosessia, joka elokuvantekijä Carpenterille on ollut uusi aluevaltaus.

Pink Floydin rumpali Nick Mason on puolestaan tuonut julki, että myös The Wall -rainasta tutun yhtyeen hartaasti odotettu uutuuslevy sisältää materiaalia, jonka piti olla mukana megaluokan elokuvassa. Yhtyeen ehkä viimeiseksi jäävälle The Endless River -levylle on paketoitu Masonin mukaan musiikkia, jota Matrix-elokuvien takaa tunnetut Lana ja Andy Wachowski aikoivat käyttää uuteen produktioonsa.

– Tapasin [tuottaja] Phil [Manzaneran] ja Wachowskit hieman alle pari vuotta sitten, Mason muistelee ja toteaa ohjaajakaksikon aluksi arvelleen voivansa käyttää Pink Floydin uutta tuotantoa, mutta homman lopulta kariutuneen mainitsemattomasta syystä. Yhtyeen sävellyksiä ajateltiin ehkä Wachowskien viivästynyttä tieteisfantasiaa Jupiter Ascending varten, jonka nykyisestä musiikista vastaa Pixar-elokuviinkin säveltänyt Michael Giacchino. Kyseinen leffa saa ensi-iltansa tällä haavaa ensi vuoden alussa, mutta Pink Floydin uutuusalbumi julkaistaan jo ensi viikolla. Molemmat tulossa olevat levyt antavat oletettavasti viitteitä siitä, miten niiden sisältöä olisi valkokankaalla saatettu käyttää.

Lähteet: Shock Till You Drop, The Guardian, Rolling Stone

Kuva: Nevit Dilmen

Lisää luettavaa