Nämä kulttielokuvat odottavat jatkoa

John Wick -trillerinsä tiimoilta haastattelukiertueella oleva Keanu Reeves (Matrix) on paljastanut uutta tietoa Bill & Ted -leffojen kolmannesta osasta. Kulttimainetta saanut komedialeffojen sarja on Reevesin mukaan edelleen vaiheessa, jossa kolmannen elokuvan toteutuminen on yhä epävarmaa. Comingsoon.net-sivuston haastattelussa näyttelijä myöntää tosin olevansa innokas palaamaan hömelön Tedin osaan, eikä esimerkiksi elokuvaa ohjaamaan pyydetty Dean Parisotkaan (Galaxy Quest) ole kääntänyt projektille selkäänsä.

Aikamatkustustakin harjoittaneen kahjokaksikon seuraavassa elokuvassa yritetään kirjoittaa maailman pelastavaa biisiä, mutta Billin ja Tedin potiessa luomisen tuskaa universumi alkaa muotoutua uudelleen - isojen mullistusten keskellä nähdään jopa jalkapalloa pelaava Jeesus. Jo tämä skenaario antaa vihiä siitä, mikä tällä hetkellä estää Bill & Ted 3:n toteutumisen.

- Ei ole auttanut, että ensimmäinen käsikirjoitus oli budjetoitu n. 150 miljoonan dollarin luokkaan. En tiedä, tienaisiko Bill & Ted -elokuvalla niitä rahoja takaisin. Yksi osa ongelmaa on, ettei Bill & Ted ole kansainvälisesti suosittu ja nykyään iso osa rahoituksesta tulee juuri sitä kautta, Reeves toteaa.

Jos Bill & Ted 3 näyttää nyt juuttuneen jonkinlaiseen tuotantolimboon, samaa voi sanoa myös Muppeteista tunnetun Jim Henson Companyn kehittelemistä jatko-osista omille elokuvilleen. Yleensä luotettavana lähteenä pidetty Variety herätteli viime viikolla toivoa siitä, että Jennifer Connellyn (Kaunis mieli) debyyttielokuva Labyrintti saisi elokuvallista jatkoa lähes 30 vuoden odotuksen jälkeen. Niin Connellyn Sarah kuin muusikko David Bowien esittämä peikkokuningas Jareth jatkavat seikkailujaan sittenkin vain jo 2006 julkaistun Return to Labyrinth -sarjakuvan sivuilla, mikäli Entertainment Weeklyn saamaa sisäpiiritietoa on uskominen. EW ilmaisee kuitenkin toisen Hensonin pajalla suunnittellun jatko-osan olevan edelleen tekeillä.

Nukke-elokuvien saralla kunnianhimoinen fantasia Tumma kristalli oli tapaus, jota Hensonin paja työsti pitkään ja ahkerasti. Tämän kulttirainan ystävien iloksi sekä Variety että EW vahvistavat jatkon salaperäisen kristallin tarinaan olevan työn alla. Hotel Transylvania -animaatiota luotsanneen Genndy Tartakovskyn nimi on vuosia sitten yhdistetty kyseiseen elokuvaan, mutta viimeisimmissä tiedonannoissa ei niin Power of the Dark Crystalin ohjaajasta kuin valmistumisaikataulustakaan ole hiiskuttu.


Kuva: Heather Kennedy/ hahmo elokuvasta Tumma kristalli

R. Isoviita 13.10.2014 klo 08:18

Uusimmat uutiset

Parodialegenda olisi halunnut tehdä Harry Potter -hupailun – tuotantoyhtiö tylynä

Ironista kyllä, Harry Potter -tähti esittää nyt samaa miestä.

R. Isoviita

Scarlett Johanssonilta yllättävä käänne

Vaihtelun vuoksi?

R. Isoviita

Squid Game -näyttelijää syytetään ahdistelusta

78-vuotias kiistää teon.

R. Isoviita

”En ikävöi työtäni”, sanoi Disney-pomo – mitä ihmettä on meneillään?

Mikki Hiirestä ja Aku Ankasta tunnettu viihdejätti myllerryksen kourissa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...