Haastaja Jason Bournelle

29.9.2014 07:19

Jokin aika sitten julkisuuteen levisi tieto, että Matt Damon olisi palaamassa Jason Bournen agenttiseikkailuihin. Damon on aiemmin ilmoittanut, että hän harkitsee paluuta kyseiseen franchiseen, jos myös ohjaaja Paul Greengrass suostuu palaamaan sen pariin – ja tuotantoyhtiö Universal näyttää saaneen parivaljakon myöntyvälle kannalle. Nyt Universal pyrkii haastamaan itsensä, sillä se aikoo tuottaa markkinoille toimintaelokuvan Bourne-kirjailija Robert Ludlumin toisesta agenttiseikkailusta.

Ludlumin kesken jääneeseen Janson-kirjasarjaan pohjaava The Janson Directive saa ComingSoon-sivuston mukaan pääosaansa Dwayne Johnsonin eli The Rockin. Mm. Fast & Furious -leffasarjasta ja Skorpionikuningas-rainasta tuttu painijatähti vahvistaa tiedon Twitter-päivityksessään. Leffan käsikirjoituksesta vastaa Akiva Goldsman, jonka aikaisempiin töihin lukeutuvat kirja-adaptaatio Da Vinci-koodi ja Will Smith -raina I Am Legend.

The Janson Directiven päähenkilö on ex-agentti, joka on siirtynyt tappamisesta tarpeeksi saatuaan turvapalveluun neuvonantajaksi. Suomeksi Imperiumi-nimisenä julkaistu (Otava, 2003) teos kertoo Jansonin yrityksestä selvitä hengissä pahasti poskelleen menneen operaation jälkeen. Bourne-tarinoiden tapaan Ludlumin Janson-kertomus sisältää niin salaliittoa, huippukykyisiä agentteja kuin terroristejakin. Elokuvan valmistumisaikataulu ei vielä ole selvillä, eikä Universal ole myöskään ilmoittanut sen ohjaajaa.

Kuva: Eva Rinaldi

Lisää luettavaa